ВСУ удари с дронове най-големия завод за стомана в Русия

OFFNews 24 февруари 2024 в 08:59 17449 4

Липецк
Горящият завод в Липецк.

Силни експлозии избухнаха тази нощ в руския град Липецк. Според жителите на града взривовете се чуват и виждат от района Новолипецкия металургичен комбинат, най-големия производител на стомана в страната.

Преди старта на фойерверките местните хора са чули звук от дронове в нощния мрак.

Според жителите на Липецк след атаката на безпилотнците на територията на металургичния гигант е започнал силен огън. Чули са се поне три експлозии. Според "Осторожно новости" се знае за една жертва. Работниците от комбината са били отведени в убежище, пишат местните жители.

Губернаторът на Липецка област Игор Артамонов заяви посред нощ, че жертви няма и че пожарът е бил само в един цех и уж е бил бързо потушен.

Според очевидци ударът от безпилотния самолет е попаднал в цех "Агломерация". Това може да затрудни работата на завода поне за месец.

"От видеото виждам, че взривът е там, където е цехът за агломерация и подготовка на рудата", каза бивш служител на завода.

Според База в предприятието гори открит склад за въглища, а взривът е засегнал цеха за кокс и химикали, където се намират хладилните агрегати.

НЛМК произвежда най-малко 18% от цялата стомана в Русия и е ключова част от групата НЛМК на Владимир Лисин, един от най-богатите хора в Русия (около 80% от цялото производство). Заводът доставя стомана, сплави и валцовани продукти на руската отбранителна промишленост, която произвежда балистични и крилати ракети. Това е едно от ключовите предприятия на стратегическата промишленост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

4

alcom4

24.02 2024 в 15:44

Явно и руснаците са на принципа ,че "бой и е ..* не се признават".Ако слушаме руските СМИ ...едва ли не украинските попадения винаги причиняват...само счупени керемиди .Това обаче НЕ Е вярна информация.Типично по руски.

900

3

Porr

24.02 2024 в 10:28

Браво. Само една неточност - "руската отбранителна промишленост". Не знам русия да се отбранява, от нея се отбраняват.

-1695

2

Mladen Nikoloff

24.02 2024 в 09:33

Айде, обратът започва! Всеки ден ще е така до Победата!
И след като бъде освободен Крим, никакво плащане на репарации в рубли! Само и единствено долари или евро!

135

1

Far Rider

24.02 2024 в 09:06

Браво! Победа за Украйна!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки