ВСУ удари по военна логистична база на руснаците в окупирания Бердянск

OFFNews 08 декември 2022 в 20:58 9541 15

Бердянск

Снимка Spotlight Ukraine

Според живеещи близо до мястото на инцидента експлозиите се чуват вече два часа от началото на атаката.

Украинската армия е нанесла удар по логистична база на руснаците край Бердянск, съобщиха живеещи близо до мястото на атаката в социалните мрежи в интернет. Информацията за експлозии е потвърдена и от представители на проруската администрация и от лоялните на Киев структури на местното самоуправление.

Вече два часа не спират експлозиите в района на окупирания от руските сили Бердянск, съобщи и мелитополският сайт ria-m.tv. Според портала взривовете са резултат от действията на артилерията и ракетите на ВСУ и идват от едно от селата край Бердянск, в което руснаците са разположили военна техника и боеприпаси, в това число и ракети за установки С-300. Очакват се подробности за целта и постигнатите резултати от Генералния щаб на ВСУ.

Ударената точка е била логистичен пункт на руската армия, където е базирано въоръжение откъдето са снабдявани частите на Москва в района. Всяка нощ оттам са излизали на позиции разчети на руската армия и са провеждали атаки срещу цивилни обекти в Запорожие и околните селища.

Обектът, както и движението на установките и ракетите за тях са били наблюдавани в продължение на седмица от украински разузнавателен отряд под името „Бандерлоги“, а в четвъртък ВСУ е провело атаки срещу базата на руската армия.

„В авиобазата в окупирания Бердянск са станали три мощни взрива, а след тях още 15 с по-малка сила. Взривовете са предизвикали широкомащабен пожар. Всички автомобили на „Спешна помощ“ и пожарната, които се намират на разположение в града, са заминали на мястото на инцидента“, коментира ръководителката на градската военна администрация на Бердянск Виктория Галицина.

Според коментари в социалните мрежи и информация на новинарските сайтове два часа след удара експлозиите продължават. От оперативния щаб на лоялния към Киев Бердянски изпълком обяви, че чака официална информация от генералния щаб на украинската армия.

Няколко часа след взривовете в Бердянск WarMonitor съобщи в Туитър за експлозии и на летището в Мелитопол. За взривовете там потвърждава и кметът на града отпреди руската окупация Иван Фьодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

15

Джендо Джедев

09.12 2022 в 16:06

Веждичка,

Интересно що досега не се обръщаше към мен в множествено число. Или резко станах отпадък, преди това не бях? :D

345

13

Джендо Джедев

09.12 2022 в 13:25

Веждичка,

Защо говориш за мен в множествено число? :D

345

11

Джендо Джедев

09.12 2022 в 11:44

Веждичка,

Ама ти верно ли си мислиш, че ще се ровя в гюбретата дето си ги изсипал тук? Хахахахаха! Много се надценяваш, давай по-скромно! Въпросът ми за драсканиците ти беше чисто риторичен. :D

-529

9

6екеr4о

09.12 2022 в 10:29

Има некои товарищи дето не ги е правил К+р, а са събирани с лъжица от пода...

-529

8

6екеr4о

09.12 2022 в 10:27

Уважаеми чичо Дж. Дж.,
навремето за стари вицове имаше и глоба - 50 ст., ма сега "ово е демокрация", санкции нема, та и аз ще припомня една стара история: Помните ли съобщението на ИТАР - ТАСС за групата кубински земеделци в Никарагуа, която била нападната от правителствената армия и 3 дена се отбранявала, а накрая организирано се оттеглила...
Е, сега ако започнем да си припомняме вицовете за Щирлиц, дълго ще трябва да ги обясняваме на аудиторията...

345

7

Джендо Джедев

09.12 2022 в 10:22

Веждичка,

Не си много ранобудна днес... Я кажи колко руски цивилни обекта са бомбили украинците? Щото рашките бая градове сринаха в Украйна. И продължават да бомбят трафопостове, електроцентрали и помпени станции. Някой лъже, ама определено не съм аз. ;)

Абе ти ли разправяше за разни котли край Харков, за невъзможност да се изгонят орките от Херсон, за някакви руски армади от самолети и прочее небивалици? Или беше някоя друга от форумните Чебурашки? То вие си приличате, все едно един кур ви е правил! :D