ВСУ удари корабостроителницата Залив в Керч, унищожен е ракетоносецът Асколд

OFFNews 04 ноември 2023 в 22:25 10561 5

кораб
Ракетоносецът Асколд.

Украинските въоръжени сили официално потвърдиха, че са нанесли удар по на корабостроителницата "Залив" в Керч. Съответната информация беше публикувана от отдела за стратегически комуникации на кабинета на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна.

По-рано днес от окупирания украински град се появиха видеа как големият корабен завод силно дими и как в района работи руската ПВО система.

„Вечерта на 4 ноември Въоръжените сили на Украйна нанесоха успешни удари по морската и пристанищната инфраструктура на корабостроителницата „Залив“ във временно окупирания Керч", обявиха от Киев.

Няма официална информация за това какви конкретни цели са поразени, но украинските телеграм канали разпространиха сведения от местни жители, че е ударен малкият ракетен кораб "Асколд".

Този плавателен съд е носител на крилати ракети "Калибър" и е един от най-новите и модерни кораби на руския Черноморски флот. Той е поръчан през 2016 г. в Керченската корабостроителница "Залив" и е пуснат на вода едва през 2021 г.

Днес беше обявена въздушна тревога в Крим, след което имаше експлозии.

По-късно стана известно за дим в района на корабостроителницата "Залив" в Керч, както и в района на Кримския мост. Впоследствие гаулайтерът на Крим Сергей Аксенов съобщи, че в района на корабостроителницата в Керч са паднали отломки от ракети. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

06.11 2023 в 11:09

Първа избълбука подводницата "Курск", която бе първия боен кораб, осветен от мурзилски свещеници. Тогава чудовището с размери на гном Путлер отказа западна помощ, но и не благоволи да прекъсне почивката си, въпреки информацията, че има оцелелели на борда!

В тоя контекст ли следва да разглеждаме последващото поведение на Меркел и множество други западни политици...

22548

4

dolivo

05.11 2023 в 11:32

тея корабчета, дето иновацията е боя черна наполовина, да се лъжат камерите на дроновете, че са по малки и къси? Като късопишкин, полвината по тъмна, да не се вижда колко е голяма?

400

3

демотиватор

05.11 2023 в 07:36

Новината не е коректна в тона. Трябваше да пише:
"Асколд героично и самоотвержено унищожи с корпуса си украинска бойна ракета!!" (ツ)

1000

2

Минал Заминал

05.11 2023 в 01:14

Още малко и на ватниците ще им остане само крайцера аврора...

245

1

Джендо Джедев

05.11 2023 в 00:17

Бълбук-бълбук! Да провери как е "Москва", спокойно ли лежи на дъното или има нужда от нещо. :D
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков