ВСУ са унищожили всички руснаци на Змийския остров

OFFNews 03 май 2022 в 19:37 17254 2

Всички руски военнослужещи, които бяха разположени на окупирания Змийски остров, са загинали при обстрел по базата от страна на украинските сили.

Това твърди военният репортер Роман Цимбалюк, който често публикува изпреварваща информация за хода на бойните действия.

Змийският остров падна в руски ръце още в първия ден на войната. Граничарите на Украйна, които го пазеха, обаче се прославиха с репликата "Русский военный корабль, иди нахуй!", отправена към флагмана на руския черноморски флот. По-късно крайцерът "Москва" наистина отиде на споменатото място, след като две украински ракети "Нептун" поразиха корпуса му и го превърнаха в подводница.

„8 военнослужещи са напуснали острова и са били отведени от острова на територията на Крим. Според един от тях руското командване е знаело, че островът може да бъде ударен, но не са предприели каквито и да е действия", съобщава Цимбалюк.

Според журналиста военнослужещи от части 1229 на разузнавателния център (военна част 53189, Севастопол) и 744 комуникационен център (военна част 40136, Севастопол) на Черноморския флот са били на Змийския остров в момента на удара от страна на ВСУ. Въоръжените сили на Руската федерация водят всички за "безследно изчезнали".

Украинските войски поразиха цели в района на Змийския остров два пъти през последните пет дни. Първоначално бе унищожено оборудването, включително системите за противовъздушна отбрана, а вчера един украински безпилотен самолет "Байрактар" потопи край бреговете на острова два руски катера "Раптор".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    -60

    1

    офф бее

    03.05 2022 в 20:23

    Прекрасно! Няма да се уморя да слушам за руzките zагуби!