ВСУ рани командира на 144-а дивизия ген.-майор Цоков, евакуираха го в Ростов на Дон

Затворниците в Луганск са отказали да отидат на фронта

OFFNews 23 септември 2022 в 09:53 31612 4

генерал-майор Цоков
Руският генерал-майор Олег Цоков.

Руските окупатори продължават да търпят загуби сред висшия ръководен състав на армията си. Близо до Сватово украинските сили са ранили руския генерал-майор Олег Цоков.

Това съобщи Генералният щаб на ВСУ в сутрешната си оперативна сводка.

"Противникът продължава да търпи загуби, включително сред висшия персонал. Според наличната информация генерал-майор Цоков, командир на 144-а мотострелкова дивизия от 20-а общоармейска армия, е бил ранен в резултат на престрелка край село Сватово. Той е евакуиран на 20 септември. От 19 до 20 септември тази година във военната болница в Ростов на Дон бяха доставени 105 тела на загинали руски военнослужещи, а в близко бъдеще се подготвя получаването на още 200 тела", се казва в доклада.

Генералният щаб отбелязва също, че за да компенсира загубите на жива сила, врагът продължава принудителната мобилизация във временно окупираните територии. Така на 19 септември в Горловка представители на 1-ви армейски корпус са задържали и записали десет мъже, независимо от възрастта и здравословното им състояние.

"Между 18 и 20 септември тази година представители на руска частна компания се опитаха безуспешно да вербуват затворници в центъра за задържане в Луганск. Като част от мерките за частична мобилизация кримските окупационни власти заявиха, че основният брой резервисти се планира да бъде набран от служители на частни охранителни фирми с опит във военната служба. В Севастопол някои фирми вече са получили указания да изготвят списъци на всички служители, които попадат в обхвата на изискванията", съобщават още от Генералния щаб.

Освен това руснаците хвърлят на фронта и недоучили курсанти от военни училища.

Известно е, че випускниците от Военната академия за противовъздушна отбрана "Маршал Василевски" в Смоленск са били предсрочно дипломирани, за да се включат в руските въоръжени сили и да бъдат назначени на длъжности в армията.

"Ръководството на руската армия планира да проведе тренировъчен лагер със запасняци в Московското командно училище за комбинирани въоръжения от 26 септември до 24 октомври", допълват военните в Киев.

Междувременно руската армия продължава да търпи сериозни загуби в Украйна. Само през вчерашния ден още 550 окупатори са попълнили публиката на небесния концерт на Йосиф Кобзон. Така руските жертви на фронта от нахлуването в Украйна на 24 февруари досега са над 56 000.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-390

4

Козин Човков

29.09 2022 в 15:48

Ще им изпратим Ценко Чоков и Филип Боков да го заместят.

22547

3

dolivo

24.09 2022 в 18:29

Стига е цокал Цоков от военния бюджет. Нещата стават реално

1220

2

хr4

23.09 2022 в 10:05

Курсанти, Йончев, курсанти. Не курсисти. До кога ше се учиме?
ПП.Ха-ха! Сватово? Скоро май ще гледаме още руски циркове.

6386

1

Zlatko

23.09 2022 в 10:04

Вднага, по братски можем да им изпратим трима. На нас не са ни нужни, но тях може да са им от полза.
П.П. пагоноте на тоя са на полковник.