ВСУ показа кадри на танковете Ейбрамс в Авдеевка (видео)

OFFNews 23 февруари 2024 в 21:13 55833 1

Снимка Стопкадър Х

47-а независима механизирана бригада воюва с танкове M1A1SA Abrams в Авдеевка.

"Докато руските окупатори се опитват да разберат къде са танковете Ейбрамс, танкистите от 47-а отделна механизирана бригада вече над месец прави на пух и прах нашествениците и тяхната техника", съобщи бойната група в Telegram. 

По-рано украинските канали многократно публикуваха снимки и видеоклипове на Ейбрамс в близост до фронтовата линия, но липсваха доказателства за участието им в боевете.

Във видеото на 47-а бригада се вижда, че танкът е оборудван с динамична защита ARAT, която е част от комплекта за оцеляване на танкове в градски условия (TUSK). Преди това тя е била широко използвана от американските танкисти по време на кампанията в Ирак.

Предимствата на Ейбрамс

САЩ започват масово да произвеждат базовия военен танк M1 Abrams през 1980 г. Днес той е един от най-сигурните танкове в света.
Имат модерна система за стрелба и по-високо ниво на пробивно действие. Освен това танковете Ейбрамс са оборудвани с много по-добри условия за екипажа в сравнение с танковете Т-64 и Т-72.

Съществуват много модификации на танка Ейбрамс. Версията M1A1SA, която се вижда във видеото, не е най-модерната от тях. Украйна започна да получава тези танкове от Щатите през есента на 2023 г. До момента са дарени общо 31 танка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

дядо Санко

24.02 2024 в 00:46

Не може да бъде! Всички Армади са се самоунищожили немедлено с пристигането,щом чули за Армата. Който не вЕрва, да пита Пес-коф (личния Пиздюф клоун)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика