ВСУ отблъсна три руски батальона край Авдеевка

OFFNews 11 октомври 2023 в 11:38 5285 7

Снимка Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

През изминалото денонощие е имало 108 военни сблъсъка между украинската армия и руските окупатори, съобщи във Фейсбук Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от сайта "Гордон". 

Три руски батальона са опитали да превземат Авдеевка, но са отблъснати от ВСУ. Батальоните са били поддържани  от танкове и бронирани машини. Настъплението е било в районите на Авдеевка, Тоненки, Керамик и Первомайски, Донецка област.

В Купянското направление украинските военни са отблъснати над 30 вражески атаки в Синковка и Ивановка, Харковска област.

В Лиманското направление силите за отбрана продължават да удържат настъплението на руснаците в Макеевка и Диброва в Луганска област.

Бахмутско направление - украинските въоръжени сили са отблъснали вражески атаки в Клещиевка, Донецка област. В същото време украинските отбранителни сили продължават щурмовите си операции южно от Бахмут.

В Мариинското направление ВСУ успешно са отблъснали повече от 10 вражески атаки в Маринка и Красногоровка.

Предотвратени са и настъпленията на Русия край Золотая Нива и Володино.

В Запорожското направление украинските военни удържат противника в Инженерное и Вербовое.

Украинските сили за отбрана продължават настъпателната операция край Мелитопол, подобряват тактическата обстановка в района западно от Работино, Запорожка област, нанасят щети на окупационните войски.

В Херсон украинските военни водят контрабатарейна битка, унищожават провизионни складове и успешно нанасят удари по тила на противника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

7

Гьорче2

11.10 2023 в 15:44

И един Су25 не се е Приземил ПРАВИЛНО!

-1395

6

Гьорче2

11.10 2023 в 15:42

34 Танка и 91 Бронирани Машини, което е 125 Единици БРОНИРАНА ТЕХНИКА и 800 Убити, Бог знае КОЛКО РАНЕНИ руZзнаци от Дагестан, Чечня, Башкурия и Краснодар.. за 24 ЧАСА!

12078

5

edin slep

11.10 2023 в 13:09

Голяма възбуда бе вчера, днес тишина и се занимават с Палестина - ватенки сър.

От времето, когато Ботев се е заканвал, че след като освободят България ще идат да освободят и Русия - малко неща са се променили. Крепостните са си крепостни и от тях нищо не зависи.

Спомените на немските офицери от времето на ВСВ са показателни - как да се биеш с хора, за които човешкия живот нищо не значи? Колкото и да избиваш, отзад идват още и на никой не му пука за жертвите.

2099

3

Mateevk

11.10 2023 в 12:12

Да, така е, затова ми и смешно да чета русфилски злоради питанки за това как вървял контранаступа. Без да се усещат те боравят с понятия от руската доктрина, която не е променена значително от времето на ВСВ, като изключим може би иранските дронове. Настъпва се до последния войник, а после се героизира броя на загиналите, повечето от които са паднали жертва на тази именно нечовешка доктрина. Обаче това не е повод за подценяване на руснаците, защото накрая може с труповете си да ни затиснат. Путин вече няма друг избор, освен да воюва докрай. А Западът явно няма нагласа да води директна война.

2550

2

alfakentavur

11.10 2023 в 12:06

Бой по азиатнските орки! Слава на Украйна!

12407

1

Bad Horse

11.10 2023 в 11:57

Нападението на укрепена позиция, без огромно превъзходство в жива сила, машини, контрол на въздуха, включително чистене на дроновете... е обречено на неуспех и големи загуби.

Украинците го научиха това лято и спряха с големите атаки. Минаха на малки групи. Руснаците цяла зима ториха Бахмут с трупове, но не го научиха. Продължават.

Няма да им свърши мат'риала, лумпени колкото искаш, бедни буряти и всякая сволоч. Такива заплати им дават в армията, каквито само могат да сънуват в Голямо Калище и Пияно-Залянск. Пък и като пукнат, жената и децата са осигурени, а има шанс и да оцелеят... така че няма да спре набирането на ватници. Не му трябва на Путин да обявява голяма мобилизация, тя си тече непрекъснато.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки