ВСУ освободи Дачите на левия бряг на Днепър

OFFNews 29 август 2023 в 16:51 6689 1

дачите
На новата карта на фронтовата линия на Deep State районът на дачите на левия бряг на Днепър вече е освободен от ВСУ.

Бойци от ВСУ публикуваха видеозапис от издигането на украинското знаме на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. На кадрите се вижда Антонивският мост в гръб и кафене "Наири" вляво.

Съдейки по тези обекти, войниците се намират в района "Дачите".

Малко след появата на видеото на новата карта на фронтовата линия на Deep State територията на левия бряг на Днепър беше обозначена като вече освободена от ВСУ. 

Вече многократно както украински, така и руски източници съобщаваха, че на това място има малък плацдарм на ВСУ.

На записа не се чуват звуци от експлозии, но един бойците се обръща към свой колега да побърза, защото "скоро ще започнат да стрелят".

В средата на август руски блогове съобщиха и за опити на украинските сили да се разположат в близост до т. нар. Казачи лагери - също на левия бряг на Днепър. Нито Украйна, нито Русия потвърдиха официално това.

Малко след това Министерството на отбраната дадоха доста неясно обяснение. От ведомството заявиха, че "всички очаквания за левия бряг на Херсонска област са напълно обясними. Че някои военни части са имали определени задачи, които са изпълнили. И че се извършва определена работа, върху която не е необходимо да се съсредоточава конкретно внимание".

Войната в Украйна продължава вече 552-ри ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки