ВСУ ликвидира 40 чеченски бойци на левия бряг на Днепър по ориентири от Тик-Ток

OFFNews 25 октомври 2022 в 15:01 11677 13

Разрушената база на кадировци.

Снимка Труха

Унищожената база на кадировци. ВСУ я разпознали по клипчетата, които чеченците пуснали в тик-ток след като се настанили.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили база на чеченските бойци на Рамзан Кадиров, които се евакуирали малко по-рано на левия бряг на Днепър в Херсонска област, за да са в безопасност. Около 40 чеченски бойци са убити, над 60 са ранените. За успешното ликвидиране на бойци на противника съобщи членът на лоялното към Киев областно ръководство на Херсон Сергий Хлан във фейсбук.

„Кадировците се прехвърлиха на левия бряг и нямаше как да не си направят селфита и да ги публикуват. Снощи базата им беше унищожена от въоръжените сили на Украйна“, написа Клан.

В коментар за телевизионния канал Freedom Клан обясни, че след установяването си на безопасния бряг на Днепър бойците се настанили в една от сградите и са започнали да си правят селфита и да ги публикуват в социалните мрежи.

„Благодарение на TikTok те сами разкриха местоположението си. Нашите сили трябваше само да атакуват целта“, добави Клан. Платформата Труха публикува и снимка на сградата, в която са били кадировци след успешната атака.

Малко по-различна версия на случая представя военният анализатор Майкъл Маккейн, според когото унищожените чеченци са от средите на мобилизираните в рамките на частичната мобилизация и току що са били докарани в зоната на бойните действия. Клип, публикуван от Маккейн показва оцелели брадати мъже в униформи, които с възгласи "Аллах е велик" и с окървавени глави благодарят, че са останали живи след украинския удар.

Укринфо припомня по повод на последната акция срещу противника, че въоръжените сили на Украйна са освободили повече от 90 населени места от руските нашественици в Херсонска област. В момента се предприемат мерки за стабилизиране в освободените райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

13

Diogen

25.10 2022 в 23:25

Този Бармалей на всичикото отгоре е кръгъл глупак. Тъпата му кратуна не може да осъзнае, че расшитите доживяха време, когато всички се пазят от тях като чумави. Фактът, че дори Китай избягва да им продава оръжие е достатъчно краснорчив. Бразилия и т.н. никога няма да се набута под американски санкции и да продава оръжие на Путлер. Бразилиците имат много серизни поръчки от страни в НАТО, които ще им донесат милиарди. Тези дни португалските ВВС получиха нов транспортен самолет, произведен от бразилския авикосмически гигант "Ембраер". Но къде Бармалей да знае всичко това, като той освен шопски език едва ли владее някой друг.

2051

12

Propaganda

25.10 2022 в 21:42

Барлегея...
...линк завършващ на.....ru ??????!!!!??

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА, ти си по-жалък и от кадировец, изнасилващ младо козле. По IQ и двамата се класирате някъде след добичето - очаквано от русофил и джихадист.

Я пак поясни, как точно тези 6 опорки за износа, спасиха руССките ислямисти от дерусофициране??? Тамън 40 подчовека.

раССките фашисти изнесли 10 джипа за Венецуала, браааааат, ти друсан ли си изобщо да го споменаваш като фактор за СВПК? Хахаххахахахахаха, отчаян руССки пендел.

210

11

Merc

25.10 2022 в 20:29

В Бахмуте сохраняется сложная ситуация.
В районе Соледара авангард противника не смог закрепиться и понес потери 200-200-х.
Противник оттеснен от восточной окраины Бахмута. На юге ВСУ укладывают орков слой за слоем, а те прут по трупам, как невминяшки.
Дело Жукова цветет и пахнет

210

10

Merc

25.10 2022 в 20:26

ВСУ устроили "кадыровцам" массовую "демилитаризацию" - 40 боевиков ликвидированы

2073

9

Johnny B Goode

25.10 2022 в 20:24

Може, БармаЛейка, може.
Що ли обаче се сещам за лафа на Айшето "а дано, ама надали".

210

8

Merc

25.10 2022 в 20:24

После уничтожение базы кадыровцев в Херсонской области и больших потерь, Кадыров выложил на своем т.канале аудио, в котором жалуется что "война идет уже на нашей территории", а "мы им слабо отвечем". По мнению Кадырова надо "сносить с лица земли города"

345

7

Джендо Джедев

25.10 2022 в 20:14

Барми, твоите "братушки" толкова ли са го закъсали, че да разчитат на Венецуела, бе? :D Аз мислех, че са втората армия в света... Е, втора са. Ама в Украйна. :D

924

5

Diogen

25.10 2022 в 17:54

Израелска компания ще достави на Украйна системи за борба с дронове. Трансферът ще е чрез Полша, за да не бъде дразнен Кремъл, съобщава елейтронното издание "Зман Израел". Ако скоро плъзнат новини, че отбраната срещу иранските дронове е станала много по-ефективна, значи пратките са достигнали крайния адрес.

1220

4

хr4

25.10 2022 в 16:51

"Гз глава затрива!"
 
X

Да помогнем на украинските деца!