ВСУ изтласка руснаците от село Тоненкое край Авдеевка

OFFNews 07 март 2024 в 11:53 4568 1

авдеевка
Разрушена сграда в Авдеевка.

Украинските въоръжени сили изтласкват руските окупатори от село Тоненкое, разположено западно от Авдeевка.

Това съобщи експертът по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Рьопке, позовавайки се на видеоматериали от бойното поле. По-рано той съобщи, че ВСУ трудно удържат отбраната на линията Бердичи-Семенка-Орловка-Тоненкое западно от Авдеевка.

Понастоящем, според експерта, ВСУ са успели да изтласкат окупаторите от Тоненкое.

"Украинската армия си върна пълния контрол над Тоненкое, западно от Авдеевка. Руснаците обстрелват селото с реактивни системи за залпов огън", съобщава "Рьопке".

По данни на Генералния щаб в Киев през изминалото денонощие са се случили 92 военни сблъсъка. На Авдеевското направление ВСУ са отблъснали 21 вражески атаки в районите на Бердичи, Тоненкое, Первомайское, Невелское в Донецка област.

В същото време е известно, че руснаците продължават опитите си да напредват в близост до Авдеевка. Както разказаха в 3-та щурмова бригада, сега агресорът търпи сериозни загуби около село Орловка, където ВСУ са изградили нова отбранителна линия.

А на 6 февруари говорителят на оперативно-стратегическата група войски "Таврия" Дмитро Лиховий заяви, че след превземането на Авдеевка руснаците са прехвърлили фокуса на основните си усилия на Новопавловското направление (района на Маринка).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

ИАД

07.03 2024 в 12:21

Сутринта по нова тв Андрей Райчев така категорично декларира че Украйна вече губи войната, та се чудя, кое му дава основание да внушава това. Може би има връзка с духа на Ванга, или Копейкин му пробутал някоя копейка от дневната си надница?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика