Всички държави от НАТО искат Украйна в пакта, обяви Столтенберг

OFFNews 21 април 2023 в 18:04 2309 9

Столтенберг

Снимка БТА/АП

Йенс Столтенберг

Всички държави от НАТО са се съгласили, че Украйна трябва да стане част от алианса, обяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Той бе категоричен, че в момента основният фокус е да се гарантира надделяването на Киев в конфликта и добави, че Украйна трябва да е подготвена за последващи атаки. 

"Трябва да помним, че тази война не започна през февруари миналата година, а през 2014 г., когато Русия незаконно анексира Крим и придвижи свои части в Донбас", отбеляза Столтенберг малко преди форума в Рамщайн, в който участват всички министри на отбраната от държавите членки на пакта.

Русия пък подложи на критики посещението на генералния секретар в Киев тази седмица, като го използва за допълнително оправдание на водената от нея война срещу Украйна, предаде ДПА.

"НАТО очевидно продължава с курса си на "поглъщане" на Украйна и въвличането ѝ в алианса", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Интерфакс" и БТА.

Правейки препратка към нашествието, наредено от Владимир Путин, Песков добави: "Всичко това още веднъж показва, на всеки, който има поне малко мисловен капацитет, точността на президентското решение да започне тази операция".

Столтенберг обеща на Украйна по-нататъшна подкрепа в усилията ѝ да се присъедини към отбранителния алианс по време на изненадващата си визита вчера.

Една от официалните цели на войната на Русия срещу Украйна е да предотврати присъединяването на Киев към НАТО, макар да става въпрос за суверенна страна, която има право да сама избира към кой съюз да се присъедини. Но преди началото на руското нашествие далеч не изглеждаше, че има изгледи Украйна да стане скоро член на алианса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

9

ob1

23.04 2023 в 10:03

Брех?!? Ама как така, мислехме, че нацисти имаше.. и геноцид... И за каква война говориш, орк, нали СВО казвахте?
Ег@ти жалкарите, овъртолили сте се в лъжи и каквото и да кажете все сте в грешка :)

-7195

8

vovchik

22.04 2023 в 08:46

"Никой не говореше за влизане на Украйна в НАТО преди "

Пълни глупотевини за пореден път. Въпросът за влизането на Украйна в НАТО е корена на войната.

2550

7

alfakentavur

22.04 2023 в 07:10

Жалки са опитите ви, жалки тролчета, да ни върнете в социализЪма.
Не беше толкова отдавна. И не сме руски безмозъчници, затъпяли от ежедневна злоупотреба с водка. Ние помним, знаем, мислим и виждаме какво става около нас.

Това е и големият проблем и на Путлер, и на БГ ятаците му. Средствата са съвременни, но начинът на действие е като пропаганда през Втората световна и Студената война.

Няма да ви минат номерцата от преди 80 години, нищо че сте ги пренесли в интернет.
И скоро ще бъдете извън закона, мекерета на СССРайха, така както е извън закона пропагандата на Третия Райх.

10298

5

AntiZ

22.04 2023 в 00:03

Борисов, напомняш ми на един ****** от недалечното минало, Велко Вълканов се наричаше. Той плещеше такива глупости и му личеше, че ужасно си вярва.
"Инвестициите в "подходящо" медийно филтриране на информацията даде резултати ( НАТОвизацията на Източна Европа)." Трябваше да ги копирам, защото такива глупости не се запомнят лесно. Дори ми напомняш на един друг колос на словесното словоблудство. Георги пирински. Тоя имаше дарбата да говори един час без да спира и нищо да не каже.

10298

4

AntiZ

21.04 2023 в 23:57

"Политиката за въвеждане на Демокрация от позиция на силата и чрез натиск, постигна успех и в Европа". Борисов, това от съветското посолство ли ти го изпратиха? Такава грандиозна глупост не бях чел скоро по този форум. Ти удари в земята и вовочка, и онзи спиртосвания. Къде видя сила, къде видя натиск? Аз видях един правешки простак, който гледаше като втрещен на един пленум как го свалят от власт. После един друг простак му стана телохранител и се издигна до такова положение, че доктор Филипов каза за него:"никога не сме имали по-просто нещо на толкова високо място"

345

2

Джендо Джедев

21.04 2023 в 21:13

"Всичко това още веднъж показва, на всеки, който има поне малко мисловен капацитет, точността на президентското решение да започне тази операция"

Чудна работа, джанъм! Никой не говореше за влизане на Украйна в НАТО преди оСерацията на Пу. Никой не говореше и за влизане на Швеция и Финландия в пакта. Напротив, последните 2 бяха на практика теми-табу. Хайде да помислим кое е причина за кое - разширяването на НАТО за оСерацията на Пу или обратното? ;) Но дори и първото да е вярно, значи оСерацията се е оср@ла - разширяването на НАТО се случи. Молодец, Вовочка! Садись! Два!

1040

1

Wild Turkey

21.04 2023 в 20:43

Сериозно?! Аз мислех че Радев пак ще е против. Как ли ще обяснява на "Калашникова" ....