Вселенският патриарх: Неразумно е да се страхуваме от ваксините

OFFNews 28 август 2021 в 19:56 5328 7

Вселенският патриарх Вартоломей призова всички да се ваксинират срещу КОВИД-19, предаде гръцката телевизия Мега, цитирана от БТА.

Съвършено неразумно и неправилно е това, че някои хора се страхуват от поставянето на ваксината. Няма разумно оправдание за това. Отново призовавам всички да се ваксинират срещу КОВИД-19, без да се бавят, за да бъдат избегнати всевъзможни опасности, които водят до смърт, каза Вселенският патриарх в интервю за Мега.

Ние, които представяме църквата, религията и в частност Вселенската патриаршия, уважаваме науката, хората, работещи в сферата на науката, научните открития и се приспособяваме да живеем с новите открития, посочи патриарх Вартоломей.

По отношение на противниците на ваксинацията Вселенският патриарх изтъкна, че "те не мислят правилно, не мислят логично и постъпват несправедливо спрямо самите себе си и спрямо събратята си".

Те могат да заразят събратята си с коронавирус, без да подозират за това. Това представлява голяма опасност.

Самият патриарх Вартоломей бе ваксиниран срещу COVID-19 още през януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

7

sawall

30.08 2021 в 14:48

Г-н Колев, да перефразираме малко - "Ако стражата не бди, и Господ не може да опази града".

Антиваксърството е перфектен пример за това защо материалът наистина е лош и защо българите си заслужават управлението. То не е извряло от нищото. Не е проблемът, че няма добри политици. Сигурно си има. Но народът не ги иска, а иска някой с когото да може да седнеш да изпиеш няколко ракии за здраве, и да се хвалите един на друг с какви далавери сте успели да си купите новия телевизор. И после да псувате тези дето правят далавери на ваш гръб.

11936

6

Христо Венев

30.08 2021 в 13:57

" ...всички да се ваксинират срещу КОВИД-19, без да се бавят, за да бъдат избегнати всевъзможни опасности, които водят до смърт, каза Вселенският патриарх" ........ Ама, който се васкинира, не два, три пъти, а десетина, направо става безсмъртен. И да не забравя, пълни касичката и на фармацевтичните картели и тая на църквата, амин.

-1580

5

Bace7

30.08 2021 в 09:21

Тоя т.нар. "вселенски патриарх" дори гърците го обявиха за схизматик, който за пари тръгна да руши Православието. Атонските монаси не искат и да чуват за него, страшен резил.

2602

3

Г-н Колев

29.08 2021 в 02:44

Както се казва в 26 Псалм: "Ако Господ не опази града, напразно бди стражата." Демек стража има и бди, но всичко е в Божите ръце.