Всеки ден 130 деца умират от глад и болести в Йемен

50 000 деца са загинали през 2017 г.

ОFFNews Последна промяна на 16 ноември 2017 в 17:24 7197 1

Снимка www.savethechildren.net

Всеки ден 130 деца умират от глад, екстремно недохранване и болести в Йемен. За това алармира организацията "Спасете децата".

Продължаващата блокада на водената от Саудитска Арабия коалиция в северните пристанища на страната вероятно ще доведе до по-нататъшно увеличаване на броя на смъртните случаи.

Почти 40 000 деца ще се нуждаят от лечение на остро недохранване, но агенциите за помощ се борят и с хроничната липса на финансиране. 

Същевременно с глада, в момента страната е в разгарата на най-голямата епидемия от холера в съвременната история, която също пречи за доставките на храни и медикаменти.

Половината от тези деца най-вероятно няма да бъдат излекувани, твърдят от организацията.

След ракетна атака на бунтовниците Саудитска Арабия блокира йеменските пристанища, а с това и доставките на помощи. В понеделник обаче страната заяви, че ще вдигне блокадата.

Но дори да влезе хуманитарна помощ в най-засегнатите градове, цените на храната и горивото постоянно се увеличават и все по-малко хора могат да си позволят да се хранят. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27639

1

sottozero

16.11 2017 в 18:53


Няма ли декларации, бдения пред посолства и прочие, или на демократичните,хуманни и вечно загрижени за доброто на хората еврогреевете не им е удобно да нарушават спокойствието на Козяк?