Войници принуждават майки да изберат кое от децата им да бъде убито

24 юли 2012 в 16:26 3028 4

Сирийски войници принуждават майки да изберат кое от децата им да бъде убито, пише британският вестник „Дейли телеграф“.

Зверствата се случвали основно по време на атака срещу селище в южната част на Сирия. По информация на медията паравоенните сили на президента Башар Асад "Шабиба" са извършили голям брой ужасяващи действия през почивните дни в Атаман близо до южния град Дераа.

След обстрел на селището 250 войници са пристигнали с пет автобуса, събрали местните и ги натъпкали в мазета, твърдят част от потърпевшите, успели да избягат през границата в Йордания. След това войниците заявили по мегафон, че ще започнат да убиват деца, ако местните бунтовници не се предадат. 21-годишният Шади ал Хари, студент по право, разказа пред “Таймс”, че е бил заедно с леля си и нейните две деца - 16-годишния Омар и 5-годишния Шади. Войник отвел момчетата и казал на майката да избере кое от тях да бъде екзекутирано. След като тя не дала отговор, единият от синовете й бил застрелян пред очите й. “Застреляха го в главата, той падна на улицата”, добавя ал Хари, без да се пояснява кое от децата е убитото.
Шокиращите действия излязоха наяве, докато Европейският съюз се споразумяваше за налагането на нови санкции срещу високопоставени представители на сирийския режим. Това се прави при поредния опит за увеличаване на натиска върху Асад да прекрати избиването на собствения си народ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews