Военният министър на САЩ претърпя операция

Лойд Остин възстанови задълженията си след безкръвна медицинска процедура

OFFNews 25 май 2024 в 07:41 4379 0

Лойд Остин

Снимка БГНЕС

Лойд Остин

Американският министър на отбраната Лойд Остин се подложи вчера на планова безкръвна медицинска процедура, предаде ДПА, като се позова на изявление на Пентагона.

От военното министерство на САЩ поясниха, че той отново поема задълженията си, които според по-ранна информация на Ройтерс при дълго негово отсъствие те трябваше да бъдат изпълнявани от заместничката му Катлийн Хикс.

Остин е претърпял "успешна, планова и минимално инвазивна безкръвна процедура, наложена от проблема му с пикочния мехур", информира Пентагонът, цитиран от ДПА. От военното министерство на САЩ изрично отбелязват, че интервенцията не е свързана с диагнозата рак на простатата на 70-годишния Остин.

Той се е прибрал у дома и програмата му няма да бъде размествана. Пентагонът добавя, че Белият дом и Конгресът на САЩ са били уведомени за процедурата.

За диагнозата на Остин предаде в началото на годината Асошиейтед прес, като потайната му хоспитализация тогава е била за операция, а по-късно и за лечение на инфекция на пикочните пътища, свързана с тази операция.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сърбия - приятел или враг