Военният експерт Олег Жданов: Падне ли Кременна, за руснаците става страшно

OFFNews 13 януари 2023 в 10:19 6711 2

Жданов
Военният експерт Олег Жданов.

Украинските въоръжени сили продължават да щурмуват Кременна. А загубата на това селище за руснаците би означавало срив на фронта в Луганска област, смята военният експерт Олег Жданов.

"Щурмуваме Кременна и имаме успехи. А за руската армия загубата на Кремена е опасност за срив на целия фронт в Луганска област. Това е възможност за нашите войски да обкръжат руските части край Соледар. От Кременна можем да отидем на изток, до Старобелск - а това е директен път към Луганск", каза специалистът в интервю за "Обозреватель".

В същото време той отбеляза, че ако ВСУ освободят Кременна от руските окупатори, те ще се отправят към Северодонецк и Лисичанск.

"Тогава направлението Бахмут също се оказва в полукръг. Ако превземем Кременна и продължим към Северодонецк, ще има опасност от обкръжаване на руските войски. Между другото, в района на Кременна руските окупационни войски са хвърлили в бой най-доброто, с което разполагат - парашутни части. Те се опитват да използват тактиката на контраофанзивата. Тоест, ние атакуваме и те атакуват", заключи Жданов.

В последния анализ за ситуацията на фронта на американския Институт за изследване на войната също се казва, че ВСУ напредват към Кременна в Луганска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

13.01 2023 в 11:15

Нямам представа дали многоуважаемият Жданов се опитва да дезинформира руската страна, но показателен е факът, много показателен, че военното ръководство на педеРацията използва елитни парашутни части, като обикновена пехота! Това е краят на тая прехвалена армия!!!
В своите книги известния военен анализатор с псевдоним Виктор Суворов много простичко е обяснявал защо в строителството се използва железо-бетон, а не злато-бетон, просто второто не е здраво и е неописуемо скъпо! Същото е и с пехотата, която по определение е тежко въоръжена, и десантни части, чиито задачи са много по-различни.
Усилията и средствата за обучение на десантчик са с много пъти по-големи от тези, за обикновен кашик.
Та педеРацията, очевидно, е изчерпала всичките си резерви...

-1650

1

ob1

13.01 2023 в 11:01

Нещо пуска орките по пързалката ми се струва :)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика