Военна цензура и комендантски час: Русия ще следи телефонните разговори и съобщения в Донецка област

OFFNews 24 септември 2023 в 14:14 4107 2

Снимка Getty Images

Улица в Святохирск, Донецка област

Назначените от Москва власти в окупираната украинска Донецка област наложиха комендантски час, предаде Ройтерс. 

Назначеният от Москва ръководител на анексираната от Русия част от украинската Донецка област - Денис Пушилин, публикува указ, с който забранява присъствието на цивилни по улиците и обществените места от 23:00 ч. вечерта до 4:00 ч. сутринта, от понеделник до петък.

Забраняват се обществените събирания, митинги и демонстрации, както и масовите прояви в контролираните от Русия части от Донецка област, освен ако подобни не са разрешени от Оперативния щаб за реакция на военни заплахи на т. нар. "Донецка народна република".

Указът също така въвежда "военна цензура на пощенските съобщения, както и на съобщенията, предавани чрез телекомуникационни системи, както и контрол на телефонните разговори".

Сред другите стъпки, въведени с указа на Пушилин, са изграждането на пропускателни пунктове и разполагането на охранителни постове по границите с т. нар. Луганска народна република и контролираната от Русия част от Запорожска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

24.09 2023 в 18:20

не си прави труда да залепваш пликовете, демек, че да не ти изчезне писмото

за телефонките, ясно че се четат от всички

10298

1

AntiZ

24.09 2023 в 18:16

И все пак алтернатива има: не се споменава нищо за пощенските гълъби. А те, както знаем, са чудесен начин да предадеш съобщение. Безаналогово! Пък и този комендантски час?! Слагаш ватенка и преставаш да си цивилен. Дори некоя орка може и да ти козирува ако и изревеш " смиррррно, бляд сука...!"
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки