Военен самолет на Лаос сe разби, на борда били министърът на отбраната и висши офицери (обновена)

OFFNews 17 май 2014 в 08:43 2205 0

Самолет на военновъздушните сили на Лаос се е разбил в северната част на страната. На борда на самолета е имало 14 души, сред които високопоставени военачалници.

Източник от министерството на отбраната съобщи пред РИА Новости, че инцидентът е станал в събота, докато е летял към провинция Сиангкхуанг, където делегацията е трябвало да участва в празненства по случай юбилея на втората дивизия на народната армия на Лаос.

Друг източник съобщава, че жертва на самолетната катастрофа са станали министърът на отбраната и вицепремиер ген.-майор Дуангчай Пхичит и неговата съпруга, министърът на обществената сигурност и кметът на столицата на Лоас – Виентян. 

По-късно стана ясно, че загиналите са най-малко 22 души. Делегацията пътувала за военен парад по случай годишнина от победа над силите на монархията. Сред загиналите са още министърът на обществената сигурност Тонгбан Сенгапфон, кметът на лаоската столица Виентян, шефът на пропагандата на управляваща комунистическа партия и други ръководители, съобщи ДПА, позовавайки се на лаоски представители.

Инцидентът със самолета Ан-74 станал около 8 часа сутринта местно време, на 4 км от пистата за кацане. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови