Военен бунт във Венецуела завърши с пленници и жертви (видео)

OFFNews 07 август 2017 в 09:35 4472 4

Двама нападатели са убити, а осем пленени при опит за превземане на военна база във Венецуела, съобщи БТА. Президентът на страната Николас Мадуро обяви инцидента за "терористична атака", осъществена от "наемници".

Атаката е била срещу база "Парамакай" в северозападната част на страната, в град Валенсия. Започнала е в 4 ч през нощта местно време. Бунтовниците изненадали нощната охрана. По думите на президента военните влезли в бой около 8 ч с нападателите, десет от които успели да избягат, двама били смъртоносно простреляни, един бил ранен и седем - заловени. Само един от нападателите е офицер, който дезертирал преди няколко месеца.

Президентът Мадуро твърди, че нападението е платено от водачи на антиправителствени групи в Маями и Колумбия, съобщава АП.

Паралелно с атаката над военната база в интернет бе разпространено видео, в което мъже във военни униформи се обявяват срещу управлението на Мадуро и призовават военните да вземат властта. Те казват, че въстават срещу една "убийствена тирания".

След овладяването на атаката продължава издирването на още десетима участници в нея, които успели да избягат и са въоръжени.


Ситуацията в страната сега изглежда спокойна, предават международните кореспонденти. Президентът Мадуро поздрави армията за овладяването на бунта, посочвайки, че са военните са спечелили адмирациите му. Той се закани да намери всички бунтовници.

Преди дни във Венецуела се проведоха избори за Учредително събрание, които бяха оспорени от мнозина. Противниците на президента се опасяват, че той се окопава във властта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

3

Лопе де Вега

07.08 2017 в 10:55

следващия път ще резнат главата на мадурко и - край на комунизъма. Ще си направят капитализъм - неравенство, подтискане на работническата класа, богати и бедни и т.н. и ще дойде следващия мадурко. И пак, и пак, и...

Поздрав!

10571

1

Hissarion

07.08 2017 в 09:59

Ами как да не започне да се окопава след като с хеликоптер го нападаха, по улиците горят привържениците му, а сега и военен преврат опитаха да инсценират?