Властите в т.нар. ДНР твърдят, че те и руските сили са евакуирали моряците ни от ''Царевна''

OFFNews 13 април 2022 в 22:18 5691 2

Публикацията на "Донецкое агентство Новостей", която няма как да бъде проверена към момента

"Днес силите на Народната милиция на ДНР, съвместно с руските въоръжени сили, евакуираха 15 членове на екипажа на товарния кораб "Царевна": сред тях 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна."

Това се посочва в изявление на "външното министерство" на самопровъзгласената Донецка народна република. Информацията, която постъпва от т.нар. ДНР, няма как да бъде проверена за достоверност към момента. 

В изявлението на "външното министерство" на ДНР се твърди още, че "в момента чуждестранните моряци се намират в Донецк, а властите на републиката са им осигурили цялата необходима подкрепа, настаняване в хотел и храна. Министерството на външните работи на ДНР е започнало всички необходими процедури за организиране на отпътуването на евакуираните моряци към страните, чиито граждани са те."

"Освен това служителите на Министерството на външните работи на ДНР вече доставят моряците на територията на Руската федерация с оглед на тяхното завръщане у дома, тъй като се обработват необходимите документи", пише още в изявлението.

Официалната информация, която знаем към момента

В ход е евакуация на част от екипажа на кораба „Царевна“, заяви министър-председателят Кирил Петков на брифинг по-рано днес в Министерския съвет.

Премиерът посочи, че 14 български граждани и един гражданин на Украйна, възпитаник на българското военноморско училище, вече се намират извън пристанището на Мариупол. Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето да се завърне в България.

Друга част от екипажа - трима български и двама украински граждани, включително и капитанът на кораба, са останали на плавателния съд по свое желание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

14.04 2022 в 01:02

Копейкин да занесе венец на мутрофанова, че не са ги заклали!

-8580

1

Да са ни честити заложниците. Никога не вярвайте на РаССийската пропаганда.