Вижте документите, доказващи, че американски спортисти са вземали допинг

OFFNews 14 септември 2016 в 16:40 14771 12

Хакерската група Fancybear разби базата данни на WADA и публикува информацията в нета.

Документите доказват, че американски спортисти са вземали забранени вещества, но те по различни причини са им били разрешени от лекари.

Когато веществата, необходими за лечение, са едновременно с това допинг и забранени, съгласно антидопинговите правила, един спортист може да получи право да ги използва. За тази цел е необходимо да се докаже, че го заплашва сериозно влошаване на здравето без приема на някой забранен препарат като липсва алтернативна терапия.

Разрешителното за терапевтична употреба се отпуска за конкретно лекарство с указание за дозата и продължителността на употребата му. При получаване на резултатите от анализите на лабораторията, службата, провеждаща допинг контрола проверява дали забраненото вещество е използвано в съответствие с разрешение на неговата терапевтична употреба. Ако при проверката се окаже, че откритата в пробата забранена субстанция е разрешена, резултатът се считат за отрицателен.

Именно тези разрешителни са публикувани от руските хакери. Повече за руските хакери можете да разберете от материала, публикуван в НаукаOFFNews

Ето и публикуваните от хакерите документи:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

13

The International Tennis Federation said the Williams sisters had been given permission to use the drugs for 'therapeutic use'.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3787665/Anti-doping-bosses-ALLOWED-Williams-sisters-gymnast-Simone-Biles-banned- substances.html#ixzz4KJ4Cbdjo
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

20374

12

Стринка Минка

14.09 2016 в 23:52

Видехме.
Предпочитахме справка колко от тези атлети с разрешение са взели медали или победили някого без разрешене за медикамент.
Ама справка няма/

12007

6

Anaheim

14.09 2016 в 19:12

Поредното престъпление на руснаците - само бандитизъм и мошеничества в спорта (и не само). Само в България ли хакерската атака не се приема за престъпление?... Като гледам, Серина е взимала само 5 дни едно от лекарствата в последните 2 години - най-успешните в кариерата й - и то съвсем легално, по всички правила. Но това трябва да ни убеди, че тя се допингира и това е причина за успехите й?!

12182

5

sawall

14.09 2016 в 18:32

Американците вземали допинг, сякаш някой не знаеше. Китайците и другите също. Абе всички!

Това което е важно да се отбележи е, че формално погледнато правилата не са нарушени, а спазени. Има някакво уважение към системата. Това е хубаво, защото когато правилата се променят и подобрят, те ще бъдат спазвани. При руснаците беше друго, КГБ-ейски истории, фалшификации и тн. Ясно е, че дори да са по-добри правилата, пак ще ги нарушават. Като в политиката в България...

13546

4

BARAСK OBANANA

14.09 2016 в 17:38

За хамериканците не е забранено да вземат допинг. А и те винаги са чисти.
 
X

Подкастът на OFFNews