Високопоставен представител на Пхенян е в Белия дом, носи писмо от Ким Чен-ун

OFFNews 01 юни 2018 в 21:05 3641 0

Снимка AFP

Високопоставеният представител на севернокорейския режим Ким Йон-чхол пристигна в Белия дом, за да се срещне с американския президент Доналд Тръмп, съобщи Би Би Си. 

Ким Йон-чхол носи писмо за Тръмп от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, което се очаква да му предаде на срещата. 

Посещението му идва ден след срещата му с американския държавен секретар Майк Помпео, с когото са обсъдили възможна среща между лидерите на САЩ и Северна Корея. 

Такава среща беше планирана за 12 юни в Сингапур, но Тръмп я отмени преди дни, а след това даде знак, че тя все пак може да се състои. 

Смята се, че в писмото Ким Чен-ун изразява интерес към провеждането на среща, без да прави значителни отстъпки или да отправя заплахи по отношение на ядреното разоръжаване, съобщи Wall Street Journal reports, цитирайки източник, който е бил запознат със съдържанието му. 

Ким Йон-чхол често е наричан дясната ръка на Ким Чен-ун. Той е най-високопоставеният севернокорейски представител, водил разговори в Белия дом от 2000 г. насам. 

Ким Йон-чхол е посрещнат в Белия дом от шефа на администрацията Джон Кели и съветникът по национална сигурност Джон Болтън, преди да отиде в Овалния кабинет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews