Видео как Ердоган инструктира съпартийци за изборите плъзна в интернет

OFFNews Последна промяна на 15 юни 2018 в 14:20 3382 2

Видео от партийно събиране, на което турският президент Ердоган дава насоки за манипулиране на изборния резултат, бе публикувано в интернет и скандализира опонентите му.

Целта на инструкциите е да се държат по око избирателите на Демократична партия на народите (ДПН), за да не мине тя 10-те процента, необходими за влизане в парламента.

Клипчето е дълго минута и 39 секунди и първоначално бе качено във фейсбук от присъствал на събранието, а после свалено. Междувременно обаче много хора го бяха изгледали и то плъзна в различни сайтове.

Срещата се е провела на 9 юни в централата на управляващата партия. На нея са присъствали отговорниците по квартали на Партията на справедливостта и развитието в Истанбул.

"Приятели, по отношение на ДПН, нашата партийна организация трябва да извърши специфична работа. задача. Не мога да говоря за тези неща публично. Говоря ги на вас тук. Защо? Защото, ако ДПН падне под чертата за влизане в парламента, това ще означава, че ние живеем на едно много по-добро място”, казва Ердоган. Той инструктира отговорниците за кварталните организации да „пазят плътно“ избирателите във всяка махала.

"Знаете кой кой е... Ако представителите ни по квартали не знаят кой кой е, тогава да си подадат оставката. Вземате избирателните листи за всяка урна и вършите специалната работа", добавя той.

В друго видео от срещата президентът призовава партийните кадри да наблюдават урните и комисиите "за да приключат работата в Истанбул преди да е започнала".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22188

2

Стефан

15.06 2018 в 20:28

Още не. И никой не може да каже.
Ердоган беше никой, и нямаше шансове. Предшественикът му беше същият, като него сега.
Но го свалиха именно медиите. Избирателите се отвратиха от нахалството на всемогъществото му във вестниците, и избраха ердогаша - тихото момченце, завряно в ъгъла от дерибеите.
Сега той е дерибеят. Чакаме ...

12193

1

SC

15.06 2018 в 17:07

Има ли изненадани?