Видеа с руски актьори се опитват да подкопаят доверието в правителството на Украйна

OFFNews 02 април 2024 в 13:51 2565 0

Киев

Снимка БТА/АП

Киев

Проруски канали разпространяват пропагандно видео във връзка с мобилизацията в Украйна, за да подрият доверието на хората в украинското правителство, предаде Укринформ, като се позова на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната.

Руските опозиционни медии "Агентство" и "Медиазона" съобщиха, че във видеото участват професионални руски актьори, които преди са се появявали в руски телевизионни предавания. Един от тях отказа да коментира участието си във видеото и изтъкна, че играе единствено във филми, а не в реклами.

Според Института за изследване на войната Кремъл и в миналото е провеждал централизирани кампании с пропагандни видеа.

"Характеристиките на това видео показват, че то е част от по-мащабните усилия на Кремъл да подкопае украинското доверие в правителството, да подрие украинските усилия за мобилизация и да предизвика вътрешно недоволство", пише базираният във Вашингтон мозъчен тръст.

Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски неотдавна заяви, че необходимостта от мобилизация на резервисти е "значително намалена", благодарение на преразпределението на работното натоварване в отделните армейски части и подразделения и прегледа на боеспособностите на въоръжените сили, отбелязва Укринформ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки