Версиите за здравето на Рамзан Кадиров: От бъбречна недостатъчност след COVID-19 до отравяне

OFFNews 27 септември 2023 в 10:42 3088 1

Кадиров

Снимка t.me/RKadyrov_95

Рамзан Кадиров

Слуховете за смъртта на чеченския лидер Рамзан Кадиров се оказаха силно преувеличени. Но е факт, че здравословното му състояние не е добро.

Болестта на Кадиров започна през май 2020 г. По това време той е приет в московска клиника с коронавирус. Още по време на лечението му се налага да се подложи на хемодиализа, тъй като COVID-19 го е ударил зле в бъбреците. След изписването Кадиров получил задух и продължава да има проблеми с тях, съобщава УНИАН.

Както установява проектът ВЧК-ОГПУ, позовавайки се на свои източници, тогавашният чеченски министър на здравеопазването Елхан Сюлейманов, който действал като лекар на семейство Кадирови, се борил с тези последици в продължение на 2 г. с променлив успех, а през 2022 г. започнал да поставя на Кадиров инжекции.

"След това обаче състоянието на Кадиров рязко се влоши. Рязко. Самият Сюлейманов, по време на консултациите с колеги от Москва и Германия, отдаде събитията на индивидуална непоносимост към лекарството. Колегите не бяха убедени в това и смятаха, че влошаването на здравето може да не е свързано с инжекциите. На свой ред група хора от обкръжението на Кадиров активно лансираха версията за отравянето му", разказва източникът.

През октомври 2022 г. всички приятели на Сюлейманов получават едни и същи съобщения по телефона или в социалните мрежи, нещо от рода на: "Отивам в Баку със семейството си, моля, не ме безпокойте".

ВЧК-ОГПУ разговаря с десетина от приятелите на Сюлейманов, според които оттогава никой не го е виждал или чувал - той не е отговорил на нито едно съобщение. След слуховете за изчезването на Сюлейманов е направен опит да се публикуват архивни кадри с него в социалните мрежи и да се представят за пресни.

Приятели пишат на Сюлейманов в социалните мрежи, но бързо разбират, че им отговаря друг човек, представящ се за Елхан. Пропагандистите на РИА Новости публикуваха "скрийншот" на интервю със Сюлейманов, но така и не го излъчват. По-късно вместо видеоинтервюто те показват специално заснет клип, в който Сюлейманов се оглежда и казва от някаква стая, че е добре. Той обаче не се е свързал с приятелите си и местонахождението му остава неизвестно.

Възможните здравословни проблеми на Кадиров напоследък се обсъждат активно в мрежата. Така например сериозно се подхранва темата, че Кадиров е в кома в московска болница. Твърди се, че му е направена трансплантация на бъбрек, но органът е бил отхвърлен.

Някои медии съобщиха, че е починал, но украинското разузнаване ги опроверга, затова пък потвърди, че Кадиров е в тежко състояние.

В същото време Кремъл избягва да коментира здравословното състояние на Кадиров. Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков подчерта преди дни, че това не е в компетенциите на руската президентска администрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

27.09 2023 в 11:22

Не мога да се радвам на нечие злощастие, но страшно много ме дразнят мурзилките, които хорово плюят прогнилия Запад, но...

Видният кози развъдител Кадиров го консултират специалисти от Германия относно влошеното му здравословно състояние...

Червендалестият шебек Песков е от яростните плюватели, докато синът му прави гей сватба там, някъде на Запад...

Видният кремльовски пропагандатор и също яростен л@йномет съвсем наскоро щеше да удави ТВ-екраните с плюнки по повод решението на "Мерцедес Бенц" да увеличи санкциите, като нарече неговото ръководство "нацисти" и какво ли още не, но аз гледах едно видео, снимано наскоро, в което видната алкашка Медведев се появи на официално събитие с една огромна лимузина от същата марка "Мерцедес"...

Нагли мерзавци!
 
X

Да помогнем на украинските деца!