Венецуела не спира да се бунтува, над 40 са ранени при протести

OFFNews 02 май 2017 в 07:51 2607 5

Близо 40 души пострадаха в понеделник при организирани от опозицията във Венецуела протестни акции в столицата Каракас, предаде агенция ТАСС.

Ръководителят на община Чакао Рамон Мучачо съобщи пред журналисти, че повечето пострадали са с контузии, а трима души са получили огнестрелни рани. Той уточни, че нараняванията не са животозастрашаващи и повечето от пострадалите не са хоспитализирани.

От началото на април във Венецуела се организират антиправителствени демонстрации, които често прерастват в стълкновения с полицията. Изпълнителната власт също мобилизира своите привърженици за участие в шествия и митинги.

Причина за кризата станаха решения на Върховния съд, касаещи пълномощията на президента и на парламента, който се намира под контрола на опозицията, посочва агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

4

Hissarion

02.05 2017 в 14:43

Абе когато Аржентина фалира, не я управляваха социалисти, но тогава не се смеехте на неолиберЯлизЪма. Венецуела е в тежко положение, но си обслужва дълговете. За разлика от Украйна, изплаща пенсии на всичките си граждани. За разлика от Бразилия, си има демократично избран президент. Като дойдат изборите, ще стане ясно и за кого ще гласуват венцуелците. Другото са машинации.