Великобритания сложи под санкции 5 банки и близки до Путин олигарси

Ангел Марковски 22 февруари 2022 в 17:04 2004 0

Снимка Getty Images

Борис Джонсън на излизане от Даунинг стрийт 10

Британският премиер Борис Джонсън обяви днес, че Великобритания ще наложи санкции срещу пет руски банки и три физически лица с "висока нетна стойност", включително Генадий Тимченко, предаде Ройтерс.

"Днес Обединеното кралство санкционира пет руски банки: "Россия", "ИС Банк", "Генбанк", "Промсвязбанк" и "Черноморската банка за развитие", както и три физически лица с много висока нетна стойност", каза Джонсън пред парламента.

Трите физически лица са Генадий Тимченко, Борис и Игор Ротенберг. "Стройтрансгаз" на Тимченко бе част от спрения проект "Южен поток". Аркадий пое медиийното внимание, като заяви, че е собственик на "двореца на Путин" край Геленджик.

Всички техни активи във Великобритания ще бъдат замразени и ще им бъде забранено да влизат на британска територия, а на всички британски компании и лица ще бъде забранено да правят бизнес с тях, е заявил Джонсън.

Британският премиер допълни освен това, че е "време да се подготвим за следващия възможен етап от плана на Путин" за Украйна, след като Москва изпрати войски в отцепническите източни региони на страната, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!