Великобритания с дистанционно училище подобно на България. Франция свежда изпитите до минимум, за да спаси годината

OFFNews 03 април 2020 в 16:13 1729 0

Образователна мярка като въведената в България още с първите мерки срещу коронавируса предприема Великобритания. Подобно на уроците по Българската национална телевизия, каквито вече има и по БНР, образователно съдържание ще излъчва и обществената британска медия Би Би Си.

От 20 април ще има всекидневна образователна програма в помощ на учениците, които в момента не могат да ходят на училище заради мерките в страната. Ще се излъчват видеоклипове, викторини, подкастове и ще се публикуват статии в BBC Bitesize Daily чрез the BBC iPlayer, BBC Four, BBC Sounds.

Генералният директор на Би Би Си Тони Хол нарече инициативата "най-голямото образователно усилие, което Би Би Си някога е правила".

В продължение на 14 седмици ще се провежда обучение по основните учебни предмети за всички деца от всички възрасти.

Правителството и Би Би Си работят в близко сътрудничество, за да са сигурни, че децата са възможно най-добре образовани, информирани и че се забавляват по време на тези предизвикателни времена. Медията работи също с най-добрите образователни платформи в страната.

Франция също предприема мерки, за да спаси учебната година. Страната ще опрости до базово равнище изпитите и организацията за провеждането им, съобщи министерството на образованието. Училищата и университетите там са затворени от около месец. Част от крайните оценки ще бъдат поставени на база текущото оценяване, а крайните национални изпити ще са един или два.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови