Великобритания е готова да реши проблема с доставката на крилати ракети Таурус в Украйна

OFFNews 09 март 2024 в 14:22 7133 10

Ракета

Снимка Архив

Ракета "Таурус"

Великобритания е готова да помогне на Германия да реши проблема с доставката на крилати ракети "Таурус" за Украйна, заяви министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън пред Süddeutsche Zeitung.

"Решени сме да работим в тясно сътрудничество с нашите германски партньори по този и всички други въпроси, за да помогнем на Украйна", отговори Камерън на въпрос дали Лондон е готов да помогне на Берлин да реши проблема.

Възможен вариант е кръгова доставка, при която Германия ще предаде "Таурус" на британската страна, която на свой ред да изпрати крилати ракети "Storm Shadow" на украинците.

"Готови сме да проучим всички варианти, за да постигнем максимален ефект за Украйна", заяви Камерън, но отказа да разкрие подробности. "За да не позволим на нашите опоненти да разберат с какво се занимаваме", поясни той. 

Досега Германия отхвърля възможността да изпрати „Таурус“ на Украйна, обезпокоена, че така може да бъде замесена в пряка конфронтация с Русия. Темата ескалира, след като руска медия публикува 38-минутен запис на разговор, в който се чува как германски офицери обсъждат доставки на оръжие за Украйна и потенциални удари на Киев срещу Кримския мост. Впоследствие германският канцлер Олаф Шолц отхвърли възможността за въоръжаване на Украйна с ракети "Таурус", ако има участие на германски войници, които да помагат при управлението им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

10

Far Rider

10.03 2024 в 16:47

Най-общо може да се каже, че както винаги Запада е колеблив, често пълен с противоречия които му пречат да вземе еднозначни решения които в последствие да изпълни. Има хора по най-високите етажи на властта които са в някакъв вид зависимост от Русия които още повече спъват действията на Запада. От т.нар. "колективен Запад" нищо не е останало. Още веднъж ще го напиша: виждам черни облаци на хоризонта и се моля да не съм прав. Вероятно на някого тук ще се стори, че съм на страната на рашистите, но просто се опитвам да не идеализирам нещата. Особено когато става дума за живот.

500

9

781000

10.03 2024 в 11:47

@Far Rider да, в сегашния момент, облаците са доста черни, но какво точно ще направи Тръмп, си знае само той. Няма как да спре да защитава Европа, защото тогава той самият ще е в огромна опасност.
@vdiv ако планът наистина е бил такъв, това е несериозно, освен ако не са очаквали Китай, Иран, Турция и пр да спазват санкциите което ми се вижда абсурдно.
За огромно съжаление за момента решението на Тръмп е най-добро за Украйна, защото хората там умират само за едното геройство. И ако продължи така, това може да стане нова Палестина срещу Израел.

135

8

Far Rider

10.03 2024 в 11:35

781000, Тръмп вижда САщ като своя фирма. Иска пари за да ни охранява. Но, заяви публично, че иска да се ликвидира НАТО! И ако това не е отказ да защитава Европа?! Освен това каза, че няма да помага, ако Русия нападне и ще я насърчава да го направи. Под влиянието на своя нарцисизъм без граници той мисли, че Русия, Китай и Иран ще садят ряпа и няма да ударят американците. С голямо съжаление трябва да кажа, че виждам черни буреносни облаци в близко бъдеще. Дано не съм прав.

1010

7

vdiv

10.03 2024 в 09:54

Според разни коментари, американският план, ако изобщо е имал такъв, е бил русията да се разпадне бавно с прогресивните санкции срещу тях и с ограничена помощ за Укайна, така че да не приключи войната с голям бум, а с малък режим чейндж в тухлената крепост. Вече е пределно ясно, че този план не само че не проработи, но е и сбъркал сметките. русията продължава да зловее, да руши, да измъчва и да трепе. Нейният капацитет и окупация като хибридно цяло с помощта от останалата ост на злото даже се увеличава, докато западната коалиция видимо се клати. А времето й изтича с вътрешните американски терористи, които скоро ще се върнат на централна власт.

Щатите са накарали Украйна да си предадат съветските ядрени оръжия като Запада щял да пази Украйна. Запада не ги упази, следователно трябва да им върне тези оръжия или техния еквивалент. Е няма това явно да стане. Значи Украйна може само да разчита на себе си, а нас да ни е срам до края на робския ни страхлив и мизерен живот.

500

6

781000

09.03 2024 в 19:52

@Far Rider Тръмп не е казвал, че ще спре да защитава Европа - каза, че ще спре да я защитава АКО не си плаща, т е и войната, както и всичко останало, за него е просто бизнес.
Но ако вземе че наистина спре, бункенрият веднага ще поиска не само да ни "защитава", но ще довтаса и с петрола и газа. От това САЩ могат само много да загубят.
Така че аз никак не мисля, че с Тръмп Украйна ще изчезне, даже напротив. Но и завзетите вече територии няма как да бъдат върнати при него. А дали с Байдън могат да бъдат върнати, гледаме от 2 години.
Аз отдавна казвам, че без пълен разгром на Русия, бил той и ядрен Армагедон, нищо няма да се промени. Но уви това засега не го иска почти никой, и едва ли ще стане.

-690

5

nms

09.03 2024 в 18:35

Интересна статия, Германия ще даде на Англия, която ще даде на Украйна.
И в крайна сметка цялото надиграване е кой да изпрати ракети по 8 милиона парчето на Украйна.

135

4

Far Rider

09.03 2024 в 17:40

781000, Никога не съм писал, че ще има коалиция между Тръмп и Путин. Коалиция между двама нарцизисти е невъзможна! Тръмп си мисли, както и 90% от американците, че те са центъра на вселената и всички зависят от тях, но те не зависят от никого. Затова е противник на НАТО
, ЕС, Китай и който друг ти дойде на ума. Изживявайки се като всемогъщия властелин Тръмп още от сега насъсква Путин. Но, не си дава сметка, че ще трябва да се бори срещу Русия която вече воюва, Китай който е готов също за война и разполага с модерния оръжия, Иран с откачените аятоласи и скрито атомно оръжия. И това са само първите три държави които ми идват на ум. Има и други.

500

3

781000

09.03 2024 в 16:22

@Far Fider Планът на Тръмп е да се замрази конфликта в сегашните граници срещу спиране на оръжията за Украйна и отказ да бъде приета в НАТО. Това, както винаги при него, са сметки без кръчмар, защото при настоящата ситуация първи Путин няма да се съгласи на това, защото целта му винаги е била ЦЯЛАТА Украйна, а не 20% от нея. И ако джуджето му откаже, последиците ще са непредвидими, но в никакъв случай Тръмп няма да каже - ами тогава, взимай я цялата. Коалиция Тръмп-Путин е невъзможна.

135

2

Far Rider

09.03 2024 в 15:26

До сега единствено Англия праща оръжие е обучава войски както е обещала. Другите са мухльовци! Не мога да си представя какво ще правят когато Тръмп спечели изборите и насъска Русия!

500

1

781000

09.03 2024 в 15:04

Най-добре да ги пратят на Канада срещу 100 хокеисти, а тя да ги препрати в Австралия в замяна на кенгуру.
С приятели-страхливци като нас, на Украйна не и трябват врагове. И ако победи, тя трябва да приеме НАТО, а не то нея.
 
X

Да помогнем на украинските деца!