Вече не е MasterChef. Шойгу уволни Пригожин като Готвача на руската армия

OFFNews 01 юли 2023 в 19:27 5610 0

Снимка Осторожно Новости

Евгений Пригожин позволяваше суетно да го наричат Готвача на Путин

Министерството на отбраната на Руската федерация е разтрогнало договора с кетъринговия холдинг на основателя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, съобщи телеграм каналът "Осторожно. Новости". Доколкото е неясно дали Пригожин все още може да се кичи с прозвището Готвача на Путин, вече със сигурност не е Готвача на руската армия. Всички служители на компанията, работещи за армията, са освободени без изплащане на обезщетения.

Според източника на канала предприятията от холдинга "Конкорд", в който влизат различни юридически лица в различните региони, от 23 юни насам са работили с прекъсвания и са очаквали проверки. През това време по разпореждане на ръководствата си са унищожавали документи. Очаквало се е, че целият документооборот трябва да бъде предаден на новите собственици на компанията до 15 юли. В петък, обаче, съобщили на работещите за Пригожин, че заради разваляне на договора между "Военторг" АД и "Конкорд" всички са уволнени.

В холдинга работят няколко хиляди души - готвачи, склададжии, управители на столове, счетоводители. Те са се занимавали с изхранването на армията, доставката на продукти в болниците и изпращане на продоволствие в зоната на т. н. СВО, както в Русия наричат войната в Украйна.

Ръководството е съобщило, че уволненията са "по собствено желание" и на всичкище бъде изплатена само заплатата без обезщетения за напускане. Информацията е съобщена устно, допълва каналът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика