Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Въздушен удар в Сирия, загинаха жени и деца

OFFNews 03 ноември 2018 в 22:09 3446 0

Снимка Архив

Най-малко 15 цивилни са загинали днес при въздушен удар на международната коалиция начело със САЩ срещу последната позиция на джихадистката организация ИДИЛ в Източна Сирия, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от АФП и бТВ. 

 Бомбардирани са селищата Хаджин, Суса и Ал Шаафа в източната част на провинция Дейр аз Зур, каза директорът на базирания в Лондон център - Рами Абдул Рахман. Тази информация бе потвърдена и от сирийската агенция САНА, цитирана от ТАСС. Тя уточнява, че ударът по Хаджин всъщност е засегнал домовете на мирни жители, разположени край местна джамия. Повечето от загиналите са жени и деца. Според очевидци броят на жертвите вероятно ще нарасне, защото под разрушенията на сградите може да има още трупове.

При подобен въздушен удар срещу Хаджин на 20 октомври загинаха 62-ма души. Тогава на прицел също се оказаха жилищни квартали край джамии. 
Самолетите на коалицията оказват въздушна подкрепа на арабско-кюрдските подразделения на Сирийските демократични сили (СДС), които водят настъпление срещу Хаджин, разположен на 110 км от провинциалния център Дейр аз Зур. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!