Във Великобритания отнеха дете от майка му, защото не получило сладолед

OFFNews 15 юни 2018 в 13:30 12931 4

Снимка pixabay

Социален работник във Великобритания е отнел дете от майка му, защото то не получило сладолед и така не са задоволени "емоционалните му нужди".

Случаят е от тази година и се разгледа от Върховния съд в Лондон, където социалният работник бе порицан за работата си от съдия Джъстис Мостин, пише британският "Телеграф".

"Критиката на социалния работник към майката е за маловажни случаи и абсолютно несъществени", смята съдията.

Мнението на социалния работник, отнел детето, е изразено в 44 страници становище, което, според съдията, не съдържа нищо съществено и няма доказателства за такава крайна мярка. Там е посочено единствено, че майката не успяла да изведе детето на разходка и да му купи сладолед.

Все пак решението на Мостин е 8-годишното момченце да се върне при майка му, като грижите за него ще се наблюдават от социалните служби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

4

котаракът Еркюл

15.06 2018 в 21:33

А ако детето бе поискало да отхапе ухото на друго дете, но майката го е възпряла,тогава чие емоционално състояние се нарушава и трябва ли детето да се отнеме от родителя,че не е задоволило прищявката му? Кога ли повдигнатото ниво на океана ще "глътне" този остров?

23293

3

Стефан

15.06 2018 в 18:28

Това заглавие напълно подхожда. Понеже точно преди няколко дни, някви пишман аффтори и коментатори се прехласваха по именно такова противоестествено ювенилно законодателство. Те ви истамбулска конфекция. И "1984".На тия хорица поне малко им е провървяло. Но малко.

12182

1

sawall

15.06 2018 в 15:19

Неприятен случай, но очевидно изключение и бързо поправено. Нямаше нужда от такова сензационно заглавие...