Върховният съд в Рим: Берлускони е работил с Коза Ностра

OFFNews 14 май 2014 в 08:01 4227 5

Силвио Берлускони

Снимка ЕПА/БГНЕС, архив

Силвио Берлускони.

Бившият италиански премиер и един от най-признатите бизнесмени в Италия Силвио Берлускони е въртял бизнес с италианската мафия близо две десетилетия, пише The Independent.

Това е заключението на Върховния касационен съд в Рим. Милиардерът е работил със Сицилианската мафия - Коза Ностра, чрез бившия сенатор Марчело Дел Утри, който беше осъден на седем години затвор за връзки с мафия.

77-годишният Берлускони винаги е отричал слуховете, че поддържа бизнес отношения с мафията посредством високопоставени чиновници, за да основе и поддържа медийната си империя през 70-те и 80-те години на миналия век.

Върховният съд прие твърдението на прокурора Аурелие Галасо, че "за 18 години, от 1974 до 1992 година, Марчело Дел Утри бил поръчител при подписването на споразумение между Берлускони и Коза Ностра". 

Адвокатът на Берлускони заяви, че клиентът му ще отнесе случая до Европейския съд за правата на човека.

Бившият италиански премиер беше осъден на 1 година затвор в края на март заради публикуването на подслушан телефонен разговор във вестник, притежаван от брат му. В същото време Апелативният съд оправда бившия италиански премиер за данъчни измами, свързани с продажбата на права за излъчване от телевизионната му компания “Медиасет” на завишени цени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови