Въоръжени мъж и жена нападнаха полицейски пункт в Истанбул

OFFNews 06 февруари 2024 в 13:00 1031 0

Нападение в Истанбул

Снимка БТА/Архив

Нападение в Истанбул

Въоръжени мъж и жена нападнаха полицейски пункт пред сградата на Съдебната палата в квартал Чаглаян в Истанбул, съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая.

При атаката са ранени шестима души, а двамата нападатели са убити от охранителите. Трима от шестимата ранени са полицаи. Състоянието на един от пострадалите е тежко, предаде БТА.

На мястото на нападението има множество полицейски екипи и линейки. Входовете и изходите на съда са затворени.

Турският вътрешен министър заяви, че терористичната групировка Революционна партия и фронт за народно освобождение стои зад атаката.

Неутрализираните нападатели с инициали Е. Й. и П. Б. са членове на терористичната групировка ДХКП-С, съобщи Йерликая.

Според информации на медиите нападателите са мъж и жена. При стрелбата хората около съда и вътре в сградата са изпаднали в паника и са легнали на земята. Засега не са известни конкретните мотиви на нападателите.

Министърът на правосъдието на Турция Йълмаз Тунч уточни, че главната прокуратура на Истанбул е наредила започване на разследване.

Организацията Революционна партия и фронт за народно освобождение - ДХКП-С, е включена в списъка с терористични групировки на Турция и САЩ. Групировката проповядва марксистка идеология и стои зад редица нападения срещу правителствени обекти през последните години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика