Quantcast

Валери Трирвильор се притеснява как ще изхранва децата си

OFFNews Последна промяна на 24 януари 2014 в 11:28 3880 2

Валери Трейвильор

Първата дама на Франция Валери Трирвильор иска "да излезе с най-голямо достойнство" от скандала, предизвикан от разкриването на връзката на президента Франсоа Оланд с актриса, съобщи адвокатът й, цитиран от сайта на в. "Фигаро".

"Президентът и моята клиентка обмислят как да постъпят", заяви Фредерик Жифар и подчерта, че "решението е само тяхно". "Много е трудно за Валери да бъде спокойна при този медиен и политически натиск, разкри адвокатът, но допълни, че клиентката му "съзнава, че е необходимо разяснение".

59-годишният президент обеща да разясни положението в личния си живот си преди държавното си посещение в САЩ на 11 февруари. Досегашната първа дама "наистина иска този случай да се разреши, за да излезе от него с възможно най-голямо достойнство", допълни адвокатът й.

Спътницата в живота на Франсоа Оланд излезе от парижка болница в събота следобед и се настани в президентската резиденция Лантерн. 48-годишната Трейвельор беше приета в болница на 10 януари заради депресия, предизвикана от разкритието на светското сп. "Клоузър" на връзката на президента с 41-годишната актриса Жюли Гайе.

Критикувайки "безумната медийна истерия", Жифар заяви, че "някои прекрачват, наложените от правото граници без никакви скрупули за Валери Трирвильор или нейното семейство". Той уточни, че клиентката му обмисля възможността да започне дела.

Според Жифар "твърденията, че клиентката му може да използва тежкото си положение, напълно противоречи на нейния характер и начина, по който гледа на човешките отношения, основан на искреността". Според "Фигаро" Валери, която е майка на три деца, е притеснена и от материалното си положение, след като отказа да води предаване по френска телевизия и вече разполага само със заплатата си от седмичното издание "Пари мач".

"За да оправдае избора си да остане журналистка, тя винаги е обяснявала, че иска да запази в максимална степен финансовата си независимост", припомни адвокатът й. "Валери остава жена с леви убеждения. Не мисля, че тя иска настоящите трудности да помрачат мандата на Франсоа Оланд", каза още Жифар.

(По БГНЕС)

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.01 2014 в 20:46

...бракът не беше ли измислен от комунистите, за да не плащат..?

24.01 2014 в 12:08

Господин Президент, сега ще разбереш, че сексът по любов е много по-скъп от платения.