В Украйна извадиха връзка между новия посланик в София и ''кума на Путин''

OFFNews 27 декември 2022 в 13:31 11858 8

Олеся
Олеся Илашчук, новият посланик на Украйна в България.

Украинските медии продължават да изобилстват с гневни публикации заради назначаването на Олеся Илашчук за посланик в България, въпреки обясненията на Министерството на външните работи в Киев, че красавицата има квалификация в областта на международните отношения.

Именно местните издания първи написаха, че тя е "парашутист" и че досега битието ѝ било основно в сферата на сексологията и търговията със скъпоценности.

Президентът Володимир Зеленски назначи нов посланик в България. С Указ № 880/2022 Олеся Константиновна Илашчук ще отиде да ни представлява в София, но изглежда, че всъщност ще защитава интересите на групата на предателя на Украйна Виктор Медведчук, наричан "кума на Путин", пише "Актуална правда".

Според изданието сега Илашчук "измива гангстерската си репутация" и се позиционира като бизнес консултант, мениджър по управление на кризи, организационен гещалт консултант, коуч и секс инструктор.

Преди време Илашчук притежаваше няколко компании, една от които е "Jemma Production Company" LLC (YEDRPOU 32827410). Там тя е партньор с Валентина Степановна Лавренюк. Фамилното име съвпада с това на лицето на Наталия Лавренюк, съпруга на проруския народен депутат от "Опозиционна платформа - за живота" Тарас Козак - бизнес партньор на Виктор Медведчук.

Наталия има син Валентин от бившия си съпруг Сергей Лавренюк, който избра членове на Съвета за държавна подкрепа на кинематографията. Чрез тази структура се извършва далавера и пране на корупционни пари от бюджета на страната под предлог за снимане на филми, пише "Актуална правда".

Според изданието на Лавренюк е било наредено да избере членовете на Съвета за държавна подкрепа на кинематографията от министъра на културата Олександър Ткаченко, който в продължение на много години защитаваше репутацията на олигарсите Коломойски, Боголюбов, братя Суркис и Медведчук (съсобственици на телевизионния канал 1+1).

Сега компанията "Джема" е регистрирана на името на Иван Иванович Ринжук, с когото новият посланик в София Илашчук бе съдена по наказателно дело, свързано с присвояване и подкуп за общинския пазар на Калиновски в Черновци.

През 2007 г. вицепрезидентът на "Джема" Олеся Илашчук на изложение за бижута в Лвов казва, че техните диаманти са с най-ниска цена в Украйна, защото имат собствена борса в Южна Африка, от която директно купуват скъпоценностите.

Служителите на правоохранителните органи решават да проверят тази информация и изземват документи от митницата в Бориспол за произхода на диамантите. Оказва се, че Илашчук е пренесла всички скъпоценности от Сиера Леоне. По време на претърсванията в офиса на "Джема" и веригата магазини прокуратурата и съдът иззеха готови бижута на стойност 24 милиона гривни (около 5 милиона долара по това време), които не са били декларирани на митницата, припомня "Актуална правда".

Второто дружество, регистрирано на името на Илашчук, е "Digital-PC Ltd" (EDRPOU 39814553).

Тук неин партньор е Олег Зенович Черпицки, който от февруари 2010 г. до април 2011 г. като заместник-министър на отбраната на Украйна помага на диктатора Виктор Янукович да унищожи въоръжените сили, пише изданието.

И сега Илашчук е пререгистрирала фирмата на сламен човек - Иракли Джикия, който е замесен в наказателно дело за пране на пари с укриващия се в Москва депутат Иля Кива - най-близкият съюзник на предателя Виктор Медедчук.

Според "Актуална правда" Иля Кива е получил милиони по сметките на своя фиктивна компания за обслужване на Медведчук и Путин.

Става дума за "Sequel Company" LLC, която според разследване на СБУ е отчела оборот от 15 млрд. гривни чрез схема с участието на още 600 фиктивни предприятия.

Собственик на Sequel е Иракли Джикия, който признава, че е бил подставено лице и е получил 500 гривни за регистрацията на компанията.

"Направете си сами изводите за това как президентът Зеленски по време на войната с Русия се отнася с хората на Медведчук, който бе освободен от затвора и изпратен в Русия по негова заповед", завършва статията в "Актуална правда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1215

7

Lyubo

27.12 2022 в 19:11

МВнР спи !!!

22548

6

dolivo

27.12 2022 в 19:03

Барми е просто разкошен образ, потекоха му лигите направо като видя тази възможност за тролска мастурбация, евала

Браво за медийната акция, ако е некомпетентна калинка, ще излети.

То на срамежлив ерген като България дето не може да реши дали да си легне или не (визирам военната помощ), тази май му е таман, да го образова сексуално.

-795

4

Дедо МразИ

27.12 2022 в 15:53

Абе мома парапетлийка - Лъжеца няма да и прости ако му падне. Само дето Лена шь реве

2550

3

alfakentavur

27.12 2022 в 14:13

Объркан съм. Нали Украйна е "нацистка" държава. Кой е чул в нацистка държава медиите да критукуват властта?
Опа, в Путлеристан медиите, които критикуват властта, са затваряни, преследвани, глобявани, обявявани за "чуждестранни агенти" и т.н.
И коя сега е нацистката държава?

-795

2

Дедо МразИ

27.12 2022 в 14:01

Прав си, Антиз, Лъжеца ще и се метне на парапета без да му мисли

10298

1

AntiZ

27.12 2022 в 13:44

Както ще се окаже накрая, красавицата май ще има добри орални компетенции и ще е подходяща за политическия елит на управляващите в София.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки