В Турция са заловени 25 роднини на ислямския терорист Багдади

615 ислямски терористи в Афганистан се предадоха сами на силите за сигурност

OFFNews 16 ноември 2019 в 18:31 1905 0

Снимка АА

В 4 провинции в Турция бяха проведени специализирани операции по издирване и задържане на роднини на лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал-Багдади, 25 души са разкрити и са в арестите.

Генералната прокуратура на Турция, цитирана от Анадолската агенция, уточнява, че операциите са проведени в рамките на разследването на терористичната дейност на Ислямска държава.

В хода на операциите 11 души са задържани в провинция Кършехир, 5 в Самсун, трима в Орду и 6 в Шанлъурфа. Сред тях има и две деца, те и 21 от задържаните ще бъдат отправени в център за екстрадиция. Срещу 4-има има повдигнати обвинения за участие в терористична дейност.

Доскоро беше известно, че е задържана сестрата на Багдади, която бе заловена заедно със семейството си.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи на 27 октомври, че ал-Багдади е ликвидиран в сирийската провинция Идлиб. Тогава той благодари за съдействието при провеждането на операцията на Русия, Ирак, Сирия и Турция. На 31 октомври членове на терористичната групировка потвърдиха гибелта на Багдади и обявиха назначението на новия си лидер.
Багдади беше на върха на Ислямска държава от момента на появата й през 2014 г.

В Афганистан 615 ислямски терористи се предадоха на силите за сигурност при операция в района Ачин в провинция Нангархар, съобщи афганското министерство на отбраната. Сред тях има много жени и деца, както и чуждестранни наемници.

В Ирак продължават операциите против Ислямска държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови