В Солун готвят протест под мотото 'Македония значи Гърция'

OFFNews 07 януари 2018 в 14:14 5568 1

Снимка pixabay

Солун

Гръцки сдружения, които събират подписи терминът "Македония" да не присъства в името на Република Македония, организират протест в Солун на 21 януари.

Демонстрацията е част от кампанията "Македония значи Гърция". Главни организатори на кампанията са Гръцката федерация на културни сдружения на македонците, както и гръцки сдружения от диаспората, съобщава базираната в Скопие "Македонска информационна агенция".

На специално създадена интернет страница е инициирана подписка до гръцкия премиер Алексис Ципрас с искане думата "Македония" да не присъства в името на Република Македония и ако е необходимо, да се насрочи референдум в Гърция.

По информация на гръцката телевизия Антена, само за два дни са събрани над 130 000 подписа, 20 000 от които - за три часа.

Събирането на подписи ще продължи до 31 януари.

По информация на гръцкия вестник Real News, която обаче не е потвърдена от официални източници, три имена ще бъдат предложени при предстоящата среща на международния посредник Матю Нимиц с преговарящите от Македония и Гърция:"Северна Македония", "Горна Македония" и "Нова Македония".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови