В САЩ започна акция срещу мигранти в десетки градове

OFFNews 15 юли 2019 в 09:34 5426 4

Доналд Тръмп

САЩ предприеха в края на миналата седмица поредица от малки по мащаб операции за задържане на семейства без документи, с които започна изпълнението на плана на президента Доналд Тръмп за депортиране на хиляди незаконни имигранти, съобщи БТА.

Операциите ще продължат няколко дни, ще обхванат десет градове и вероятно ще засегнат стотици семейства, за които е издадена съдебна заповед за депортиране.

Целта е да бъде ограничен засиленият приток на семейства от Централна Америка, които бягат от бедността и бандитската престъпност в родните си страни и много от тях искат да получат убежище в САЩ. Очакваха се масови арести, но до неделя вечер бе съобщено само за ограничени операции в няколко града.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза, че в събота в града са били извършени три операции на имиграционните служби, но не се съобщава за арестувани. Де Блазио, който е кандидат от демократите за президентските избори през 2020 г., заяви, че това е политически акт на президента, който се бори за преизбиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11698

4

Johann

17.07 2019 в 05:22

До Ivo Ivanov 23-Уважаеми г-не, почти три години Тръмп настоява Конгреса да вземе решение и да промени имиграционния закон. Освен че е има много пролуки за нелегалните имигранти,но и самите представители на Демократическата партия,кметове ,шефката на Конгреса Нанси Пелоси дават съвет на нелегалните как да избегнат депортирането,което е престъпление. Никои не коментира че по времето на Обама бяха върнати в страните им повече от 3 милиона налегални и всичко това което Тръмп казва за нелегалните емигранти,за престъпността,трафик на наркотици ,трафик на хора всичко това са го казвали по официалните медии и Бил Клинтън и Обама и Хилари Клинтън. Даже самите лагери описани от някои демократи като концентрационни са правени по времето на Обама.Така че Тръмп не казва или не върши нищо ново,просто една държава има граници и закони и трябва да се спазват.Това е. Между другото депортират нелегални които са криминално проявени,така че и този вой на демократите е плач на празен гроб.

8560

3

Людмил Трифонов

16.07 2019 в 22:20

Прав е Тръмп. Прав е Орбан. Проблемът трябва да се реши със създаване на защитени зони за емигранти (бежанци) близо до засегнатите райони, в територии с население близко по бит, култура и религия до тях. Там да се осигури защита (вкл. въоръжена), битови условия, изхранване и професионално обучение от страните, причинили процесите на дестабилизация в региона и бежански потоци.
За икономическата миграция да се осигурят помощи във вид на материални и финансови средства за страните на произход в размера на издръжката на емигрантите у нас, с условия за намаляване от техните служби на безработицата. Защо - в Европа и САЩ? Това е работа на ООН, а не да ни обяснява тяхната Агенция как да ги настаним в спалните си и да ги храним безплатно.

16193

2

SC

16.07 2019 в 20:41

Акцията не е конкретно срещу семейства, а срещу определени хора (независимо семейни или не), които имат СЪДЕБНА ЗАПОВЕД да напуснат САЩ.
Понякога се чудя откъде преписвате новините си.

4000

1

Ivo Ivanov23

15.07 2019 в 14:17

Не съм "за" нелегалните емигранти. Но не съм и "за" агресивната политика на Тръмп. Трябва да се намери друго решение на този проблем.