В очакване на нова терористична атака: призоваха американците да напуснат летището в Кабул

OFFNews 29 август 2021 в 07:37 3696 1

Снимка БТА/АП

Държавният департамент на Съединените щати призова американските граждани да напуснат незабавно района на летището в Кабул, позовавайки си на "конкретна" и "достоверна" заплаха, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В предупреждението, публикувано рано тази сутрин, се посочва, че американските граждани трябва да избягват да пътуват до летището и да напуснат всички изходи.

Самоубийствено бомбено нападение на летището в четвъртък отне живота на 169 афганистанци и 13 американски военни. "Ислямска държава" пое отговорност за атаката.

В събота американският президент Джо Байдън заяви, че разполага с данни, че нова атака "е много вероятна в следващите 24-36 часа".

Междувременно Пентагонът потвърди, че при въздушен удар с дрон в провинция Наргархар, източно от Кабул и близо до границата на Афганистан с Пакистан, са убити двама терористи от "Ислямска държава".

Не е ясно обаче дали те са били замесени в организирането на атентата в четвъртък, което от американската армия обявиха днес, че е извършено само от един атентатор самоубиец.

Талибаните изразиха недоволство, че не са били предупредени за въздушния удар срещу джихадистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews