В Мексико арестуваха един от синовете на Ел Чапо

OFFNews 05 януари 2023 в 20:51 3189 0

Овидио Гусман, син наркобарона Хоакин Гусман, по-известен с прякора Ел Чапо, е арестуван днес от мексиканските власти, съобщиха Ройтерс и БТА. 

Новината за залавянето идва след нощ на сблъсъци в град Кулиакан в северния щат Синалоа, където се намира и наркокартелът.

Овидио Гусман се превърна в ключова фигура в картела "Синалоа" след ареста на баща си. Той беше задържан за кратко през октомври 2019 г., но скоро след това беше освободен, за да бъде избегнато кърваво отмъщение от страна на неговия наркокартел.

Правителството на САЩ поиска екстрадирането на Овидио Гусман. Операцията по залавянето му е започнала преди разсъмване в четвъртък и включва около 900 служители на армията и националната гвардия, както и полицията. Видеозаписи показват хеликоптер над дом в покрайнините на Кулиакан. С

Местните власти призовават хората да останат по домовете си и съобщават, че училищата и учрежденията са затворени във връзка със сблъсъците.

Летището в града също остава затворено.

"Молим гражданите на Кулиакан да не напускат домовете си заради блокадите в различни части на града", написа в "Туитър" кметът на града Хуан де Диос Гамес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews