В Италия арестуваха 18 души за връзки с "Ал Кайда", готвели нападение над Ватикана

OFFNews 24 април 2015 в 13:10 1916 0

Италианската полиция арестува 18 предполагаеми екстремисти. Сред тях са и двама предполагаеми охранители на Осама бин Ладен, пише The USA Today. 

Задържаните са обвинени за извършването на атаки в Пакистан, заговор за свалянето на правителството на страната, както и финансиране на тероризма в Пакистан и Афганистан. Предполага се, че те са подготвяли нападение срещу Ватикана.

Италианският новинарски канал Sky TG24 съобщи, че мрежата е свързана с „Ал Кайда“ и има операционна база на италианския остров Сардиния. 

Някои от заподозрените са отговорни за множество терористични актове, включително атаката с кола-бомба срещу пазар в Пешавар в североизточната част на Пакистан, извършена през октомври 2009 година, при която загинаха повече от 100 души.

По данни на новинарския канал сред задържаните са и двама членове на организацията, които са били част от мрежата, осигуряваща защитата на Осама бин Ладен.

Мрежата, разбита от италианските власти, е била замесена и в трафик на мигранти от Пакистан и Афганистан към Италия, откъдето те пътували към Северна Европа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови