В Германия ще пращат в затвора за пропаганда на знака Z

OFFNews 27 март 2022 в 20:45 10929 9

Германските провинции Долна Саксония и Бавария предприемат действия срещу символа "Z", който се смята за знак на подкрепа за руската армия във войната в Украйна. Общественото ползване се наказва. Северен Рейн-Вестфалия обмисля и съдебни действия срещу хората, които пропагандират режима на Путин, съобщава Франкфуртер алгемайне цайтунг (ФАЦ).

Долна Саксония и Бавария предприемат действия срещу символа "Z", който е знакът на руската армия във войната срещу Украйна. Двете федерални провинции разпоредиха публичното използване на символа в Германия, например по време на демонстрации, да се наказва със закон. Възможните наказания за използването на знака на руския агресор в Украйна е глоба или  до три години затвор.

Правителството на провинция Северен Рейн-Вестфалия обмисля и наказателни последствия за използването на символа Z на публични места.

"Агресивната война на Русия срещу Украйна, която е в разрез с международното право, причинява неописуеми страдания. Не мога да разбера как човек може да се прави на значим или да одобрява тези престъпления", казва министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл (ХДС) пред вестник "Rheinische Post". "Ето защо ние в Северен Рейн-Вестфалия проучваме всички възможности за предприемане на наказателни действия срещу използването на символа Z на руската армия."

В Русия латинската буква "Z" се появява на много често на обществени места. Тази буква не съществува в кирилицата. Много руски военни превозни средства също носят буквата "Z". Знакът се изобразява върху сгради, автомобили или дрехи, за да покаже одобрението на войната на Русия срещу Украйна. 

Министърът на вътрешните работи на Долна Саксония Борис Писториус (SPD) заяви, че всеки, който публично изразява одобрение за агресивната война на руския държавен глава Владимир Путин срещу Украйна, като носи символа "Z", трябва да очаква наказателни последствия в германската провинция.

"За мен е абсолютно непонятно как този символ може да се използва дори в нашата страна, за да се одобряват тези престъпления", каза баварският министър на правосъдието Георг Айзенрайх (CSU) и предупреди, че "симпатизантите, които публично използват знака "Z" на руските въоръжени сили, могат да бъдат подведени под отговорност за покровителство на престъпления.

"Не одобрявайте престъпленията, които противоречат на международното право".

Основанието за действията на провинциите е параграф 140, втора алинея от Наказателния кодекс. В него се наказва поведение, което се разбира като публично демонстрирано одобрение на агресивни войни, което може да наруши обществения мир.

"Не приемаме, когато се оправдават престъпления, противоречащи на международното право", каза още министър Айзенбах.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

8

хr4

28.03 2022 в 09:42

https://www.youtube.com/watch?v=_2GLEm2wXBY&ab_channel=R3DTHR3AT

2051

7

Propaganda

28.03 2022 в 05:55

Справедливо решение.
Нацизма и русизма са зло, което трябва да бъде мачкано.

3714

6

GB

28.03 2022 в 01:45

Все пак "Z" е символа, който хитлеристката 4та моторизирана SS дивизия е използвала на машините си. Разбираемо е и предвид съвременната употреба на същия символ.

800

5

sashkvask

27.03 2022 в 23:27

Кофти значи, няма да гледаме филма за Зоро - гаден мексикански руснак

14469

4

случайно прочетох

27.03 2022 в 22:22

Добро начало!
А тук да разкараме МОЧА!!!
И Митрофанова!!!

2550

3

alfakentavur

27.03 2022 в 21:27

Да добавят и сърп и чук и съветска петолъчка.
 
X

Да помогнем на украинските деца!