В Германия има над 43 000 души с ислямистки възгледи

OFFNews 15 август 2016 в 09:10 2697 1

В Германия има над 43 000 души с ислямистки възгледи

Над 43 000 души в Германия могат да се причислят към групата на ислямистите, а в последните години броят им стабилно расте, съобщи ДПА, като се позова на оценки на германската служба за вътрешно разузнаване.

Особено рязко се е увеличил броят на салафитите - силно консервативно течение в исляма. Смята се, че салафитите в Германия са около 8650 души.

Според вътрешното разузнаване и други служби за сигурност приблизително 11 000 от ислямистите в Германия са "склонни към тероризъм", а 500 са способни и искат да извършат терористичен акт.

Повече от 800 радикални ислямисти са заминали от Германия за райони на бойни действия в Сирия и Ирак, където много от тях са се присъединили към терористичната групировка "Ислямска държава". Около една трета от тези хора са се върнали, а 70 от върналите се са придобили боен опит в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12830

2

Traian Savov

28.08 2016 в 11:07

В една война има няколко етапа, придвижване на войските "маневри" въоръжение и нападение, като реда не е определящ..

Вече първият етап с предвижването на боеспособни единици, човешка сила, завърши успешно, 43 000 боеспособни обучени главорези, вече са на позиция, по официални данни, по неофициални са много повече ...

Втори етап, въоръжение и координация, и нападение...
трябва им малко време да се въоръжат, и координират групират в бойни структури, понеже не става толкова лесно, това нещо ще отнеме няколко години..

но общо взето си имате в държавата, добре мотивирани, добре нахъсани и добре обучени боеспособни единици, а скоро и добре въоръжени.

В момента се занимавате с пълни простотии, и проспивате това което се случва, а се случва това че ислямска държава заема позиции, в ЕВРОПА ако проспите моето предупреждение, ще се събудите много изненадани, а аз ще си взема семки и ще гледам!!!!