В боевете за Мариупол е загинал заместник-командващият руския Черноморски флот

OFFNews 20 март 2022 в 22:29 9207 0

Андрей Палий

Капитан I ранг Андрей Палий, заместник-командир на Черноморския флот (ЧФ), е загинал по време на войната в Украйна в боевете за Мариупол, съобщи губернаторът на Севастопол Михаил Развозжаев, цитиран от ТАСС.

Севастопол, който е основна база на руския Черноморски флот, се намира на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г.

"В сраженията за освобождаването на Мариупол от украинските нацисти загина заместник-командирът на Черноморския флот капитан I ранг Андрей Николаевич Палий. През 1993 г. отказва да положи клетва за вярност към Украйна и остава верен на Русия, като заминава за Северния флот. Бях приятел с Андрей Николаевич, <...> той беше много открит и достоен човек", се казва в информацията.

Руският флот не е реагирал на искане от Ройтерс за потвърждаване на информацията.

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, каза по-рано днес, че шестима руски генерали и десетки други висши офицери са били убити от началото на руската инвазия.

Подоляк днес написа в Туитър, че "високата смъртност сред висшите руски военни" отразява "пълната липса на готовност", като добави, че руската армия разчита на голям брой войници и крилати ракети.

Руските военни не са потвърдили смъртта на нито един от своите генерали. Но сътрудник и офицерска група в Русия потвърдиха смъртта на един от тях - генерал-майор Андрей Суховецки, командващ 7-а въздушнодесантна дивизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови