В Атина откриха изхвърлен на боклука 4-месечен бял тигър

OFFNews 09 март 2023 в 12:16 5053 1

белият тигър

Снимка Facebook

Откритият бял тигър

4-месечен бял тигър е намерен изхвърлен до контейнер в близост до зоологическия парк "Атика", съобщи основателят на парка Жан-Жак Лесюер, цитиран от гръцки медии. 

Според експерти тигърът е внесен в Гърция незаконно.

"Животното изобщо не е в добро здраве. Веднага информирахме полицията, горското управление, окръг Палини. Все още не се знае нито откъде идва, нито как се е озовал точно на това място. За съжаление, тигърът е инвалид. Бебе е - на около 3-4 месеца", добави Лесюер.

Собственикът на животното вероятно го е изоставил в понеделник следобед. 

"Този, който е взел животното, не е знаел как да го отгледа. Лошото му състояние идва основно от лошото хранене. Тигърът не е приемал необходимите витамини, мляко, не е имал и слънце. Има сериозен дефицит на витамин D. Никога не е хранен по правилен начин", посочи собственикът на зоологическия парк. 

По думите му на единия крак на тигъра има следи от опит за операция. "Основният проблем е, че от кръста надолу животното е инвалидизирано. На рентгеновите снимки, които му направихме, установихме, че част от костите на животното не се виждат. Тигърът е нещастен и не знаем колко ще живее", посочи той.

В момента белият тигър се намира в парка, където го лекуват. 

Според експерти животното не е бенгалски или суматрански тигър. "Това е бял тигър - тигрова мутация , която обикновено срещаме в цирковете. Те не са животни, които срещате в природата, а са продукти на мутация. Този тигър ще достигне дължина от 2 метра и тегло от 200 килограма", посочват служители на парка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews