В Англия тръгна първият задвижван с фекалии автобус (видео)

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2014 в 11:51 35428 23

Днес във Великобритания в движение тръгна първият междруградски автобус, който е задвижван изцяло от човешки хранителни отпадъци, пише Би Би Си.

Новият "еко" автбоус ще обслужва линията между градовете Бристол и Бат.

40-местното превозно средство може да измине 300 км, зареден единствено с годишното производство екскременти на пет души.

Създателите на фекалния автобус от компанията GeNeco заявиха пред медии, че това е една нова крачка към подобряването на въздуха в британските градове, както и се надяват да засилят потенциала на този вид газ.

Видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2015 в 12:10

Първичният продукт е вторичен. Вторичния продукт е първичен.

25.11 2014 в 07:30

Няма случай, в който многознайковците да не о****т пейзажа. Браво на островитяните. Не се срамуват от природата на биогаза и от Голямата Мечка.

25.11 2014 в 05:17

не знам защо упреквате хората, че се шегуват с първоизточника на горивото. :)) Самите водещи в клипчето бяха ухилени от ухо до ухо, докато обясняваха подробностите. Новината е важна, разбира се. Очаквам да ни прикачат и фекаломери и да ни карат да плащаме извозването и преработката на скъпоценните си отпадъци. ;) А как ще ухае районът между градовете Бристол и Бат, мога само да гадая :))

22.11 2014 в 21:17

Традиционното гориво бензина мирише неприятно,но все пак е поносим в сравнение това гориво на бъдещето.

21.11 2014 в 23:30

Да ти сеRа на автобуса ... че да мине повечко километри ;)

21.11 2014 в 21:39

М-ДА-А-А-А... НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВА НОВИНА. ЕСТЕСТВЕНО, ПРИЯТНИ СА ОСТРОУМНИТЕ КОМЕНТАРИ, НА СНИМКАТА СЕ ВИДИ КАК ЗАД РЕДИЦАТА КЕНЕФИ НАЙ ОТЗАД - ОБЛАК УХАНИЯ И ЦВЕТЯ И Т.Н. НО ТОВА ИДЕ ДА НИ ДАДЕ ГОРДОСТ В ТЕЗ ТЪЖНИ МОМЕНТИ - КЛИЧКО НАТУПА НАШИЙ ПАТРИОТ ХВАЛИПРЪЦКО, ФУТБОЛИЗИТЕ-НАЦИОНАЛИ ДАДОХА РАВЕН С ОТБОРА НА ХЛЕБАРИТЕ-БАНИЧАРИ И СЛАДКАРИ НА ЛА ВАЛЕТА (ИЛИ МАЛТА, ВСЕ ЕДНО) "ЧИЧОВОТО" ОТИВА НА ЛЕЛЯ СИ В П...ТА И Т.Н.
... ТЪЖНА, ТЪЖНА ЕСЕН. И ЕТО!! БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛАЙНОБУСА СЕ СЕЩАМЕ, ЧЕ НИЕ, "ВСИТЕ НИЕ БЪЛГАРЕ" КАКТО ВОПИЕ ЕДНО ПРЕДАВАНЕ В СКАТА-КАБЕЛАРКАТА - ЗАДВИЖВАМЕ, БУТАМЕ НАПРЕД, ПРИДВИЖВАМЕ КЪМ БУДЕЩЕТО НЕ АВТОБУС! СЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА С ЛАЙНА! И ТО, НЕ ПРЕРАБОРЕНИ - А НАТЮР, ТОПЛИ-ПРЕСНИ, "А Л'АНГЛЕ", ТЪЙ ДА СЕ КАЖЕ! ЦАЦАРАТУРАТА НЕ Е ЛИ ЕДНА ГОВНЯНА КЛОАКА? ПАРЛАМА-ПАРЛАМЕНТА НЕ Е ЛИ ЕДИН МИРИЗЛИВ ЗАДРЪСТЕН КЕНЕФ! МАЙЧЕТО МАНОЛОВА НЕ Е ЛИ ЕДНА ЦВЪКНЯ, ЕДНА РЯДКА ДРИСНЯ. ЛАЙНЯНАТА МИРИЗМА НА ЖЪЛТАТА ДИАРИЯ КУРЕВА НЕ СЕ ЛИ УСЕЩА ОТ КИЛОМЕТРИ! Т.НАР. ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ НЕ СА ЛИ ДО ЕДИН И ДО ЕДНА ЕДНИ РЕДКИ, МИРИЗЛИВИ ЗЛОВОННИ ДРИСНИ? БАНКОВАТА СИСТЕМА НЕ Е ЛИ Е ЕДНА ПАНИЦА ПРЕСНИ ЛАЙНА? ПРЕСАТА НЕ Е ЛИ ЕДИН ПОРЪЧКОВ ЛАЙНОМЕТ? ГОГО ПАПИОНЧЕСТИЙ НЕ Е ЛИ ЕДНА ЗАСЪХНАЛА ОТ ДЪЛГО СЕДЕНЕ ПО СЕМОВЕ РАЗНИ КОНСКА ФЪШКИЯ?... ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ ЛИ УПРАВЛЯВА ОТ БОЛШЕВИЧЕТО ЗАДКУЛИСИЕ, - В СЛУЧАЯ ПО ПРАВИЛНО - ЗАДКЕНЕФИЕ, ЗАДКЛОЗЕТИЕ! ПРИПОВДИГНАТ НУЖНИКАРСКИ ТОН НЕ ВОНИ ЛИ ОТ ВСЯКА ТЕЛЕВИЗИЯ??? ЕТО, ВИЖДАТЕ ПРАВ СЪМ! ДЪРЖАВАТА СЕ ПРИДВИЖВА НАПРЕД БЛАГОДАРЕНИЕ НА ФЕРМЕНТАЦИЯТА НА ЦЯЛАТА ТАЗИ ЛАЙНЯНА МАСА В ИНТЕЛЕКТУАЛ-ПОЛИТИЧЕСКИЯ-ФИНАНСОВ КЕНЕФ. ТРЯБВА САМО ДА СМЕНЯТ ГЕРБА, ЛЪВОВЕТЕ-РАМПАНТИ РИКАЩИ ВОЙНСТВЕНО - ДА ГИ ТУРЯТ ВРЪЗ КЛЕКАЛА, И НАСРЕД ГЕРБА - И ТУРСКОТО КЛЕКАЛО С КОРОНА, И ОТДОЛУ - ДЕВИЗА - "ОТ ЛАЙНАТА НЯМА ИЗМЪКВАНЕ"!

21.11 2014 в 21:19

Predi godini bqh Boss na rafineriq sega stanah Boss na lainozavod.

21.11 2014 в 19:36

Отново, некадърно написана статия,автобусът се движи с газ, добита от фекалиите,в специално съоръжение (завод, цех) единственото подобрение по него е наличието на газова уредба. Никой не го зарежда с лайна. В Индия, преди няколко години, направиха такава преработвателна станция в един затвор, извличат газ и го използват за отопление, готвене и тнт.
Ние можем да направим такова заводче под парламента,те там освен говна друго не произвеждат,плюс е, че и журналистите са ни същите,което ни осигурява, практически, неизчерпаеми суровини. Е това е бг журналистика, освен снимката и името на държавата, друго вярно в статията няма.....

21.11 2014 в 16:49

От коментарите става ясно че 90% от коментиращите са идиоти, за този процент заслуга има и "блестящата" интерпретация на новината от екипа на OFFNews...
Ето по този начин медиите произвеждат глупаци..

21.11 2014 в 16:15

Апропо, как ли "ухае" от ауспуха на буса?:)