Уволниха военния комисар на Хабаровска област – половината от мобилизираните не ставали

OFFNews 03 октомври 2022 в 10:12 7592 6

Юрий Лайко

Снимка Вести Камчатка

Юрий Лайко

Военният комисар на Хабаровска област Юрий Лайко е бил уволнен в понеделник сутринта заради несправяне със задачите по частичната мобилизация в региона, съобщи губернаторът Михаил Дегтярев, с чиято заповед е освободен военният. Според Дегтярев половината от мобилизираните от военната комендатура в града не са ставали за изпълнението на целите и задачите на Специалната военна операция и са били върнати обратно по домовете си.

В телеграм канала си губернаторът декларира, че отстраняването на военния комисар от длъжност „изобщо няма да повлияе на изпълнението на задачите, които е поставил пред нас президентът“.

Конкретните причини за уволнението на Лайко не се посочват. Разказвайки за хода на частичната мобилизация в Хабаровския регион Дегтярев съобщава, че няколко хиляди души са получили повиквателни и са се явили във военните окръжия, но „от тях приблизително половината са ги върнали у дома като неотговарящи на критериите за подбор за постъпване на военна служба по договор“.

„Частичната мобилизация засяга само онези категории лица, които са утвърдени от министерството на отбраната и президента. Всички факти на престараване трябва да се пресичат.“ – каза Дегтярев.

На 30 септември хабаровското отделение на Общоруския народен фронт съобщи, че с повиквателна е бил мобилизиран мъж, който се води на отчет в психиатричната болница, при това с диагзона „шизофрения“. Мъжът е бил откаран във военно поделение в град Бикин за подготовка за участие във войната в Украйна, но три дни по-късно го върнали обратно в Хабаровск за медицинско обследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

6

Johnny B Goode

03.10 2022 в 15:15

На руския изкуствен интелект Барбалейчо са му ъпдейтнали постинга за новата седмица. Да ни честито.

Еврото, гледам Митрофанова те е активирала пак, ела кажи нещо по темата. Не се будалкай с глупавите избори само.

1000

5

Ivo RadAr

03.10 2022 в 13:44

Анимационния им президент е точно като измисления приказен пират Барбалей - мека китка , не ставаща дори за пъдар. В нашия 21-ви век да имаш такова поведение като на путинизаторите е наистина индикация за тежки страдания.

2099

4

Mateevk

03.10 2022 в 12:48

Да, Русия не може да загуби, но може да се разпадне и това я чака, ако продължава да се прави на непобедима.

345

3

Джендо Джедев

03.10 2022 в 12:46

Бармалейчо,

грешката на Хитлер е същата като тая на аналога му от 21 век Путлер. Мина на ръчен режим на управление на бойното поле. Всички знаем какво последва. Е, за разлика от Путлер, Хитлер е имал ГЕНИАЛНИ генерали. Но не ги е слушал. А Путлер има палячовци (те са с няколко по-малко вече, де). Но втората и окончателна фаза на падението е 1:1 при двамата. :D

345

1

Джендо Джедев

03.10 2022 в 10:25

Че той президентът им е с шизофрения (при това - параноична), та пушечното месо ли да не е? Н евиждам проблем! :D
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки