Уволнения по високите етажи на "Сикрет сървис"

ОFFNews 15 януари 2015 в 18:36 7072 2

Обама с охранители от

Снимка Ройтерс

Обама с охранители от "Сикрет сървис".

Щатските "Сикрет сървис" ще отстранят от работа 4 висшестоящи служители, а още един е избрал да се пенсионира, заради редица пропуски в охраната на Обама, допуснати от агенцията, съобщи "Ройтерс".

Уволнените са помощник-директорите, отговарящи за защитата, разследванията, технологиите и обществените въпроси. Те ще бъдат назначени на други позиции. 

Помощник-директорът, отговарящ за тренировките на агентите, ще се пенсионира.

Сред пропуските са допускането на мъж, въоръжен с нож, да прескочи оградата на Белия дом и да влезе в него, допускането на въоръжен мъж в един асансьор с Обама и др. 

"Промените са нужни, за да получим нова перспектива как да се развиваме. Сигурен съм, че всеки един от нашите старши служители ще продължат да бъдат ценени и продуктивни кадри в системата на "Сикрет сървис" или в държавните сили за сигурност", коментира настоящият изпълнителен директор Джоузеф Кланси.

Други гафове включваха ползването на услугите на проститутки през 2012 г. от агент, изпратен в Колумбия да подготви посещението на Обама, напиването на друг охранител в Амстердам миналия март, както и това, че никой не забелязал дълго време щетите по сградата на Белия дом през 2011 г., когато мъж откри огън от улицата по нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!