US ученичка плаши съучениците си със смърт

21 декември 2012 в 10:03 1454 0

Ученичка заплаши съучениците си с убийство в YOUTUBE. Снимки: ЕРА
Ученичка заплаши съучениците си с убийство в YOUTUBE. Снимки: ЕРА

Властите в САЩ арестуваха 16-годишно момиче, което заплашило, че ще влезе с оръжие в училище и ще убие съучениците си, а после ще се самоубие, съобщи телевизионният канал CBS.

Тийнейджърката живее в Меса, Аризона, на 32 км източно от Финикс. Тя публикувала в YouTube видео, в което казва, че планира да извърши убийство в училището си.

"Имам план да нараня сериозно... да убия... да убия хората в моето училище".

Момичето е арестуванo, след като собствениците на YouTube  в Торонто (Канада) са се обърнали към местната полиция, откъдето са се свързали в сряда с американските си колеги. Детективите от Аризона посетили момичето в дома й. Пред полицаите и родителите си девойката признала за планираното нападение. Полицията е конфискувала два компютъра. Иззети са и три пистолета, собственост на бащата на момичето. Родителите споделили с полицаите, че че дъщеря им е имала и психичесни проблеми.

Пред разследващите бащата на момичето заявил, че от известно време дъщеря му проявяла интерес към оръжията в къщата и го разпитвала къде се намират те. Това го притеснило и той решил да скрие оръжията на по-сигурно място.

В заплашителното видео, публикувано в YouTube, 16-годишната ученичка от Аризона споменала и за кървавото нападение в училището в Нютаун, където младеж уби 27 души, 20 от които деца. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови